Συνάντηση με Χρυσοχοΐδη για την παραβατικότητα θα έχει σήμερα ο Βασιλόπουλος

Συνάντηση με Χρυσοχοΐδη για την παραβατικότητα θα έχει σήμερα ο Βασιλόπουλος

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα, όπου -μεταξύ άλλων- θα επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία προέδρων και εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό κι εν όψει της συνάντησης με τον υπουργό, ο δήμαρχος είχε συνεργασία με προέδρους Κοινοτήτων προκειμένου να επικαιροποιηθούν και να εξειδικευτούν τα αιτήματα των περιοχών σε σχέση με τα μέτρα που απαιτούνται για την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας και την ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας και εκπρόσωπος των Κοινοτήτων του νομού με ανοιχτή του επιστολή προς τον υπουργό ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κάθε είδους παραβατικότητα αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας, και γι’ αυτό απασχολεί τόσο την τοπική ειδησεογραφία όσο συχνά και τα μέσα εθνικής εμβέλειας.

Είμαστε όλοι προβληματισμένοι από τη συχνότητα, αλλά κυρίως από τις νέες μεθόδους στις οποίες καταφεύγουν οι δράστες σε μικρές και μεγαλύτερες Κοινότητες. Τα φαινόμενα είναι πραγματικά έντονα και καθημερινώς αυξανόμενα και οι πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια γίνονται αποδέκτες του προβληματισμού και της έντονης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας.

Η Μεσσηνία, τόπος φιλόξενος για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, τόπος παραγωγής σημαντικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και τόπος με ποικίλη μορφολογία εδάφους και διασπορά στον πληθυσμό της, αισθάνεται συχνά ανασφαλής και ανυπεράσπιστη.

Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο και κάθε κοινωνική ομάδα, και πιστεύουμε πως θα πρέπει όσοι ανήκουν στις λεγόμενες “ευαίσθητες” ομάδες να παρακινούνται ποικιλοτρόπως, με σκοπό την κοινωνική τους ενσωμάτωση και πρόοδο.

Ωστόσο, θεωρούμε αυτονόητες και δεδομένες για όλους τους πολίτες αυτού του τόπου την ευημερία, την ανάπτυξη της περιοχής, την προστασία της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Είναι και η επαρχία, είναι και το πιο απομακρυσμένο χωριό του κάθε Δήμου, και ζητούν την προστασία και το ενδιαφέρον από την επίσημη Πολιτεία”.

Α.Π.