Συναυλία στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – «Η Υπαπαντή της Καρδιά μας»

Συναυλία στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – «Η Υπαπαντή της Καρδιά μας»

Με συναυλία εμπλουτίζονται οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής. Την Παρασκευή το βράδυ πριν από τη γιορτή (31/1), λοιπόν, θα δοθεί συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και της χορωδίας της Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» με τίτλο «Η Υπαπαντή της Καρδιά μας», στο Μέγαρο Χορού.

Τα τρία μουσικά σύνολα που συμμετέχουν στην εκδήλωση αντιπροσωπεύουν τρία μουσικά ιδιώματα που συνδέθηκαν στενά με τους εορτασμούς: τα δύο πρώτα (η πολυφωνική μουσική και το βυζαντινό μέλος) αντηχούσαν στους θόλους του μητροπολιτικού ναού καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, ενώ η μπάντα των χαλκίνων προσέδιδε μεγαλύτερη λαμπρότητα και επισημότητα στην περιφορά της εικόνας, ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ταυτόχρονα, η Φιλαρμονική εισήγαγε εκκλησιαστικές μελωδίες, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις στο ρεπερτόριό της, συμπληρώνοντας έτσι το τοπικό εορταστικό ηχοτοπείο.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 8.30 το βράδυ και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θρησκευτική μουσική για την Υπαπαντή του Σωτήρος.