«Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης» σήμερα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

«Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης» σήμερα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Από τις προθήκες ελάχιστων δισκάδικων που φιλοξένησαν το δίσκο ενός συγκροτήματος τεσσάρων φίλων από το Ίλιον της Αττικής, ένα κομμάτι του μοναδικού δίσκου που κυκλοφόρησαν περί τα μέσα της δεκαετίας του ’70, «Κάποια μέρα στην Αθήνα», κέντρισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας και μερικά δευτερόλεπτα του κομματιού αποτέλεσαν το sample του «Run this Town» που ερμηνεύουν η Rihanna, o Jay Z και ο Kanye West και που το 2010 απέσπασε βραβείο Grammy ως το καλύτερο χιπ χοπ τραγούδι!

Πριν από περίπου μία δεκαετία ο Έλληνας μουσικός Θανάσης Αλατάς, κάποτε μέλος του γκρουπ “Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης”, δέχθηκε ένα αναπάντεχο μήνυμα από εκπροσώπους της δισκογραφικής εταιρείας του Jay Z, οι οποίοι του ζητούσαν να τους παραχωρήσει άδεια προκειμένου να χρησιμοποιήσουν μέρος ενός από τα τραγούδια του μοναδικού άλμπουμ που έβγαλε το συγκρότημα «Κάποια μέρα στην Αθήνα» για να το εντάξουν σε ένα δικό τους κομμάτι! Ο Αλατάς είπε το ναι και κάποια δευτερόλεπτα της μουσικής του τραγουδιού ενσωματώθηκαν στο «Run This Town»!

Αυτή την απίστευτη ιστορία μετέφερε στη μεγάλη οθόνη η «πρωτάρα» σκηνοθέτις Ηλιάνα Δανέζη, που απολαμβάνει τη δική της επιτυχία, καθώς μπορεί “Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης” να είναι η πρώτη σκηνοθετική της απόπειρα, όμως τα μεγάλα πνεύματα -εν προκειμένω ταλέντα- συναντώνται και μοιραία δημιουργούν επιτυχίες!

Η Ηλιάνα Δανέζη θα βρεθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να παρουσιάσει τη βραβευμένη ταινία της κατά το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, η οποία θα προβληθεί σήμερα Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 8.00 μ.μ.