Της χρωστούσε δεδουλευμένα και …βρέθηκε με χειροπέδες 35χρονη στη Χώρα

Της χρωστούσε δεδουλευμένα  και …βρέθηκε με χειροπέδες 35χρονη στη Χώρα

Συλλήψεις 23 ατόμων σε επιχείρηση στη Μεσσηνία

Δεδουλευμένα της χρωστούσε ο πρώην εργοδότης της και, αφού είδε και απόειδε, αποφάσισε να αναλάβει δράση και να πληρωθεί σε είδος. Κατέληξε, όμως, με χειροπέδες, αφού ο πρώην εργοδότης τής έκανε μήνυση για κλοπή.

Το περιστατικό συνέβη προχθές στη Χώρα. Μία 35χρονη εργαζόταν ως υπάλληλος σε κατάστημα της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης, όμως, της χρωστούσε χρήματα από την εργασία της και προφανώς μέχρι προχθές δεν είχε καταφέρει να τα πάρει. Έτσι και αυτή αποφάσισε να πάει στο κατάστημα, γεμίζοντας με κουτιά γλυκά αξίας 112,30 ευρώ, τα οποία έβαλε στο αυτοκίνητό της. Ενημέρωσε δε τον ιδιοκτήτη ότι δε θα πληρώσει, καθώς τα παίρνει για τα χρήματα που της χρωστάει.

Ο πρώην εργοδότης της, όμως, δεν έχασε χρόνο και κατέθεσε μήνυση σε βάρος της 35χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων για κλοπή. Η κοπέλα παρουσιάστηκε μόνη της στο τμήμα, ενώ οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν μιας και ήταν σε ισχύ το αυτόφωρο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα.

Επιχειρήσεις

Στο μεταξύ, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 998 άτομα, εκ των οποίων τα 743 ήταν Έλληνες και τα 255 αλλοδαποί, καθώς και σε 784 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 139άτομα, από τα οποία 78 ήταν Έλληνες και 61 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 71 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 259 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 23 άτομα για διάφορα αδικήματα και αναλυτικά:

-Πέντε Έλληνεςκαι ένας αλλοδαπός για ναρκωτικά. Ειδικότερα, από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας συνελήφθη 37χρονος διότι κατείχε 1,6 γραμμ. χασίς, ενώ εκκρεμούσε σε  βάρος του καταδικαστική απόφαση για απόπειρα κλοπής. Επίσης, συνελήφθησαν ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 18χρονος Έλληνας στην περιοχή Καλύβια, διότι από κοινού κατείχαν ένα τσιγαριλίκι, ενώ ο  αλλοδαπός και 0,5 γραμμ. χασίς. Συνελήφθη ένας 40χρονος γιατί σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί στο Πάρκο του ΟΣΕ βρέθηκε με ένα τσιγαριλίκι. Τέλος, συνελήφθη ένας 27χρονος γιατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι και ένας 64χρονος γιατί κατείχε του ένα τσιγαριλίκι και 0,5 γραμμ. χασίς

-ΤρειςΈλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-ΈξιΈλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Οκτώαλλοδαποίοι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνίαση

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν τρεις κλοπές σε οχήματα που είχαν γίνει τη νύχτα 19/20 Ιανουαρίου στα Αρφαρά.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου Ρομά για κλοπή, ενώ συνελήφθη το πρωί της Τρίτης για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο στο σπίτι του στο Πλατύ διαπιστώθηκε ότι κλέβει ρεύμα. Στον αύλειο χώρο, όμως, της κατοικίας του βρήκαν μια μοτοσικλέτα η οποία είχε κλαπεί από τα Αρφαρά. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, την ίδια νύχτα ο 24χρονος είχε διαρρήξει όχημα στα Αρφαρά και είχε αφαιρέσει αστυνομική ταυτότητα και τραπεζικές κάρτες, ενώ από δεύτερο αυτοκίνητο αφαίρεσε ένα μπουφάν, ασύρματα ακουστικά και 10 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

 Της Βίκυς Βετουλάκη