Δ.Σ. Τριφυλίας: Συγκάλεσαν έκτακτη συνεδρίαση και δεν ήξεραν για τι συζητούν και τι να αποφασίσουν


Δε θα πλήξουμε ποτέ συμμετέχοντας για ρεπορτάζ στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας, αφού κάθε φορά όλο και κάτι καινούργιο «σκάει», όπως προχθές που συγκλήθηκε εκτάκτως το Σώμα, μετά τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2020, αλλά δυστυχώς ουδείς εκ της Δημοτικής Αρχής γνώριζε ποιο ακριβώς ήταν το θέμα!
«Σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, οδός Δημαρχείου 2 – Κυπαρισσία, την 8η του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30, για έκτακτη συνεδρίαση και λήψη απόφασης, στα πιο κάτω θέματα: 1. Έγκριση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την 8η/1/2020. 2. Ορισμός αντιδημάρχων ως οριζόμενα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Δ. Τριφυλίας», ανέφερε η πρόσκληση που υπέγραφε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης.
Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, ο πρόεδρος ανέγνωσε – μπερδεμένα – το θέμα και ομόφωνα εγκρίθηκε η διεξαγωγή της έκτακτης συνεδρίασης.
Στο θέμα της συνεδρίασης ο δήμαρχος ανέφερε ότι «αφορά στην αντικατάσταση του κ. Ασημακόπουλου στην Οικονομική Επιτροπή με τον κ. Κουτρουμπή. Και στην Ποιότητα Ζωής».
Στο σημείο παρενέβη ο Στάθης Ανδρινόπουλος και ρώτησε: «Πρόεδρος στην Ποιότητα Ζωής;» και του απαντά η γενική γραμματέας του Δήμου: «Θα βγει απόφαση δημάρχου». Το ίδιο επανέλαβε ο πρόεδρος του Σώματος.
Σε παρέμβασή του ο κ. Τσίγγανος ζήτησε διαδικαστικά να διευκρινιστεί εάν θα πρέπει ο αντιδήμαρχος να προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου (σ.σ. ο κ. Κουτρουμπής είναι από άλλη παράταξη αντιδήμαρχος που δεν έχει συμπράξει με την παράταξη του δημάρχου) και με αυτό συμφώνησε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, αναφέροντας πως θα πρέπει να είναι από την πλειοψηφούσα παράταξη.
«Η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποτελούνται από το δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιδήμαρχο ως πρόεδρο, από δύο ακόμη αντιδημάρχους ως μέλη οριζόμενα από το δήμαρχο…», αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 76 του Ν. 4555/2018 «Συγκρότηση, Εκλογή Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Αντικατάσταση του άρθρου 74 του ν. 3852/2010».
Για ποιο λόγο συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση, αφού οι αντιδήμαρχοι στις δύο ως άνω Επιτροπές ορίζονται με απόφαση δημάρχου και δεν εκλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο;

Του Ηλία Γιαννόπουλου