Κυπαρισσία: Εξαιρετική η πρωτοχρονιάτικη συναυλία Φιλαρμονικής και μουσικών συνόλων της!


Εξαιρετική ήταν η πρωτοχρονιάτικη συναυλία που έδωσαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κυπαρισσία τα Μουσικά Σύνολα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας. Στη συναυλία έλαβαν μέρος η Παιδική Χορωδία, το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «Το Ηδύφωνον» και η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Κωνσταντίνου Κτενά.
Μελωδίες και τραγούδια πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» με την ατμόσφαιρα να είναι ζεστή και εορταστική.
Το μέλος της Φιλαρμονικής και «ψυχή» της διοργάνωσης, Σοφία Αλεξανδροπούλου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες δίδοντας ευχές για τη νέα χρονιά και σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ένας φιλόσοφος και ποιητής, ο Έμερσον, έχει πει ότι “αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης, το μέγεθος των πόλεων και ούτε η αφθονία των συγκομιδών, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα”. Αντικαθιστώ τη λέξη χώρα με τη λέξη τόπος, για να σας πω ότι ο δικός μας τόπος, φίλες και φίλοι, ανατρέφει το ήθος, γιατί ανατρέφει παιδιά, νέους, ανθρώπους γενικότερα που αγκαλιάζουν την τέχνη…». Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νίκος Φρούσος, μετέφερε τις ευχές του απόντος δημάρχου Τριφυλίας και έδωσε τις δικές του για υγεία, αισιοδοξία και δημιουργία, «έχοντας τις μελωδίες οδηγούς τη νέα χρονιά που μόλις άρχισε»!
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών, καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βουλγαρίας, δρ. Ευστάθιος Αρβανίτης, ο οποίος έδωσε στον κ. Φρούσο για το δήμαρχο Τριφυλίας το πόνημά του με τίτλο «Η κοινωνική και ιστορική φύση της μουσικής συνείδησης και της μουσικής οντότητας». Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Π.Ε.ΔΙ.ΧΟ. για τα 20 χρόνια της, απένειμε χρυσό μετάλλιο στον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.ΔΙ.ΧΟ., Κωνσταντίνο Κτενά και τιμητική πλακέτα στη χορωδία της Φιλαρμονικής. 
Από την πλευρά του, ο κόσμος θαύμασε και χειροκρότησε τα γεμάτα ζωντάνια και καλλιτεχνικό ταλέντο μικρά παιδιά της χορωδίας, με υπεύθυνη διδασκαλίας τη Δέσποινα Θεοδοσάκη και πιανίστα της χορωδίας τη Νίνα Καπίρη, όπως και τα μέλη του πολυφωνικού χορωδιακού συνόλου με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους συνοδεία πιάνου από τη Νίνα Καπίρη και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον αρχιμουσικό Κ. Κτενά.
 
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου