Η διακεκριμένη σε διεθνές επίπεδο καλλιτέχνις Joanna Kordos, που ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη, με καταγωγή της οικογένειάς της από τον οικισμό Κάτω Αμπελόκηποι του Δήμου Πύλου- Νέστορος, συνεχίζει με το καλλιτεχνικό της έργο να κερδίζει τα εύσημα σημαντικών προσωπικοτήτων, όχι μόνο του εξωτερικού, αλλά και της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικό αυτού αποτελεί η πρόσφατη συνεργασία της με τον οικουμενικό συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης υπέγραψε συλλεκτικά αντίτυπα πολύ περιορισμένης παραγωγής από ανατύπωση του γνωστού τρίπτυχου έργου που έχει εμπνευστεί και έχει δημιουργήσει η γνωστή καλλιτέχνις αποκλειστικά για το μεγάλο συνθέτη και το οποίο κοσμεί την οικία του από το 2003, ενώ έχει αποτελέσει εξώφυλλο δίσκων του συμφωνικής μουσικής.
Παράλληλα, ο μεγάλος συνθέτης χαιρέτισε το σημαντικό έργο της καταξιωμένης σε διεθνές επίπεδο ζωγράφου, που τιμά την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, καθώς είχε την ευκαιρία να θαυμάσει σημαντικά έργα της μέσα από το ειδικό folio που του απέστειλε η ζωγράφος. Πρόκειται για ένα folio που αφορούσε σημαντικές καλλιτεχνικές δημιουργίες της καταξιωμένης ζωγράφου, μεταξύ των οποίων έργα της τελευταίας της καλλιτεχνικής δουλειάς που παρουσιάστηκαν σε μεγάλη έκθεση στη Μελβούρνη το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και το εμβληματικό πρόσφατο έργο της που αφορά στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων, λίγο πριν χαρακτηριστεί διατηρητέο νεότερο μνημείο της Ελλάδας από το υπουργείο Πολιτισμού.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δήμου Πύλου-Νέστορος για την καθιέρωση της Μάχης στα Κάτω Μηνάγια ως Δημόσιας Εορτής Τοπικής Σημασίας, η καταξιωμένη σε διεθνές επίπεδο καλλιτέχνις αποφάσισε να φιλοτεχνήσει αφιλοκερδώς το μνημείο της εν λόγω ιστορικής μάχης, ενώ την ευγενική χορηγία των σχεδίων του μνημείου από την J. Kordos χαιρέτισε με ειδικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες Μεσσήνιων ομογενών της Αυστραλίας.
Ο Μίκης Θεοδωράκης χαιρετίζει το έργο της Μεσσήνιας ομογενούς J.Kordos
Δείτε επίσης.
Ξεκινά αύριο στη Στούπα το Φεστιβάλ «Στα Ίχνη του Καζαντζάκη και του Ζορμπά»
Πανηγύρι Μεσσήνης: Νέες κατασχέσεις 7.342 προϊόντων «μαϊμού» στο πανηγύρι της Μεσσήνης
Στεγαστικά: Άνοδος 35% στις εκταμιεύσεις – Στο 2,89% το σταθερό επιτόκιο έως 5 έτη
Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας: Αγανάκτηση για το χθεσινό σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
European Steps Challenge: Η Καλαμάτα 32η στο περπάτημα μεταξύ 972 πόλεων
ΠΑΕ Καλαμάτα: Συνεργασία με τη Data Talks για την ενίσχυση της ψηφιακής εμπειρίας των φιλάθλων
Ο Εσπερινός της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στην Πύλο
Δήμος Τριφυλίας: Πρόταση για «Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Ανθεκτικότητας»
Σαν σήμερα 23.09.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Τοπικά 23.09.2026, 21:11
Ο καιρός αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα
Αστυνομικά 23.09.2026, 20:58
Πανηγύρι Μεσσήνης: Τέσσερις συλλήψεις και πρόστιμα 125.000 ευρώ
Φόρτωση…











