25 παραβάσεις για μη χρήση κράνους μέσα σε μια εβδομάδα στη Μεσσηνία

25 παραβάσεις για μη χρήση κράνους  μέσα σε μια εβδομάδα στη Μεσσηνία

Η μη χρήση προστατευτικού κράνους ήταν η παράβαση που έλεγξαν με έμφαση οι υπηρεσίες της Τροχαίας την προηγούμενη εβδομάδα και στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 185 έλεγχοι.
Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων, την εβδομάδα από 13 έως 19 Ιανουαρίου έγιναν σε όλη την Ελλάδα έλεγχοι σε 6.797 οχήματα, δίνοντας προτεραιότητα στη μη χρήση προστατευτικού κράνους. Από 874 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 6.797 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.101 σχετικές παραβάσεις.
Οι περισσότερες σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (215), του Ηρακλείου (153), του Ρεθύμνου (98) και της Πρέβεζας (48).
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, από 13 έως και 19 Ιανουαρίου συγκροτήθηκαν 8 συνεργεία ελέγχων και πραγματοποιήθηκαν 185 έλεγχοι σε οχήματα. Κατά τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν συνολικά 25 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Β.Β.