Κοινό αίτημα για το «Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα» στη συνάντηση δημάρχων Καλαμάτας & Πύργου

Κοινό αίτημα για το «Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα» στη συνάντηση δημάρχων Καλαμάτας & Πύργου

Το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκε χθες ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν και η οποία χαρακτηρίστηκε ως εποικοδομητική, οι δήμαρχοι των πρωτευουσών της Μεσσηνίας και της Ηλείας ασχολήθηκαν με θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και ζητήματα που άπτονται της αυτοδιοίκησης και των προκλήσεων της νέας εποχής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης και Γιώργος Φάβας.

Στην κορυφή της ατζέντας της συζήτησης βρέθηκε ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, με το δήμαρχο Καλαμάτας και το δήμαρχο Πύργου να εκφράζουν την κοινή άποψη ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει λύση που να διασφαλίζει την ολοκλήρωση του έργου, όπως αρχικά αυτό είχε σχεδιαστεί, προκειμένου να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο.

Βέβαια, η συνάντηση έγινε… κατόπιν εορτής, μια και ο δήμαρχος Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού, θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών και να μην τηρούν σιγή… ασυρμάτου.

Κι αυτό, γιατί στο πρόσφατο παρελθόν χαρακτήριζαν την ολοκλήρωση της “Ολυμπίας Οδού” ως έργο στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη και της Μεσσηνίας.

Ελπίζουμε ότι, έστω και με καθυστέρηση, οι “επαΐοντες” του νομού «θα… σηκώσουν» το θέμα και θα θέσουν επιτακτικά την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την Τσακώνα, όπως προβλεπόταν και στον αρχικό σχεδιασμό του 2007. 

Επίσης, οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ανταλλάσσοντας απόψεις επί των σημερινών δεδομένων και των λύσεων που υπάρχουν.

Τέλος, συμφωνήθηκε μεταξύ των κυρίων Βασιλόπουλου και Αντωνακόπουλου να αναπτυχθεί περαιτέρω συνεργασία και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, με ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Α.Π.