Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Πρεμιέρα την Παρασκευή για την «Κοιμωμένη» που ξύπνησε στη σύγχρονη εποχή…

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Πρεμιέρα την Παρασκευή για την «Κοιμωμένη» που ξύπνησε στη σύγχρονη εποχή…

Μια ακόμη όμορφη θεατρική παράσταση, διασκεδαστική, αλλά και με πολλά μηνύματα-τροφή για σκέψη και προβληματισμό, έχει ετοιμάσει με πολύ κόπο και μεράκι η παιδικοεφηβική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Η «Κοιμωμένη Ξύπνησε» θα κάνει πρεμιέρα την προσεχή Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα συντροφεύσει μικρούς και μεγάλους καθημερινά αυτή την εορταστική περίοδο, έως και τις 7/1 (την ίδια ώρα και με έξτρα παράσταση στις 12 μ. το Σαββατοκύριακο).
Το έργο έχουν γράψει, ως διασκευή πάνω στο γνωστό παραμύθι, η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ενώ τη σκηνοθεσία και όλη την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος. 
Χθες το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και τα παιδιά που έκαναν την πρόβα τους επί σκηνής, υπό τις οδηγίες του κ. Μπαλόπουλου, προϊδέασαν για τα θεατρικά δώρα που έχουν να προσφέρουν στο κοινό της περιοχής μας… 
Το βασικό σκηνικό θέμα, εξήγησε η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής, Λέττα Πετρουλάκη, είναι ένας καταπληκτικός πίνακας του Πικάσο, «Ma jolie», (όμορφή μου), που ζωγράφισαν ο σκηνοθέτης Βενετσάνος Μπαλόπουλος μαζί με την Κατερίνα Μηλιαρέση και τη Μαρίζα Νταϊφά και αντιπροσωπεύει την παράσταση, που έχει πολλή αγάπη…
Η κα Πετρουλάκη είχε ξεκινήσει τη σύντομη ομιλία της λέγοντας: «Ένα ακόμη θεατρικό ταξίδι της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας ολοκληρώνεται. Στις 3 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, η Κοιμωμένη Ξύπνησε. Είναι μια διασκευή του κλασικού και αγαπημένου παραμυθιού Η Ωραία Κοιμωμένη, που οι συγγραφείς με την πένα τους την καταπληκτική κάνουν την ανατροπή. Η Κοιμωμένη κοιμάται στην εποχή των παλατιών, των πριγκιπισσών και των πριγκίπων, αλλά ξυπνάει στη σύγχρονη εποχή. Ξυπνάει σήμερα, στην εποχή της ανεργίας, των μεγάλων προβλημάτων και των μεγάλων ανησυχιών της εφηβείας. Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλους τους εφήβους, τους δικούς μας πρώτα, γιατί ζούνε στα παραμύθια όταν είναι μικρά, αλλά ξαφνικά μεγαλώνουν και αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα της σημερινής εποχής.
Η παράσταση έχει τόσο εντατικούς ρυθμούς από τότε που ξεκίνησε, αλλά και τόση αγάπη και από τα παιδιά και από τους υπόλοιπους συντελεστές. Έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά, με πολλά ξενύχτια.
Να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν να ολοκληρωθεί αυτό το ταξίδι. Η παράσταση ξεκινάει στις 3 Ιανουαρίου, κάθε μέρα στις 8.00 μ.μ., τα Σαββατοκύριακα έχει διπλή παράσταση και στις 12.00 το μεσημέρι και στις 8.00 το βράδυ και ολοκληρώνεται στις 7 Ιανουαρίου».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο σκηνοθέτης, Βενετσάνος Μπαλόπουλος, προσθέτοντας: «Δουλεύουμε αυτή την παράσταση δύο μήνες, μαζί με τα παιδιά και με μια ομάδα από την Πειραματική Σκηνή, από την οποία έχουμε σημαντική στήριξη και που αν δεν υπήρχε, δε θα υπήρχε αυτή η παράσταση που βλέπετε. Όταν στηρίζετε την Πειραματική Σκηνή, στηρίζετε αυτά τα παιδιά, που έχουν δώσει την ψυχή και την ενέργειά τους και θα ζωντανέψουν το παραμύθι αυτό της Ξένιας Καλογεροπούλου, η Κοιμωμένη Ξύπνησε. Σας περιμένουμε να έρθετε να θαυμάσετε τα παιδιά».
Η νεαρή ηθοποιός της παράστασης, Αλεξάνδρα Κολοκοτρώνη, μίλησε για την όλη εμπειρία και το ρόλο της: «Από την αρχή οι πρόβες ήταν μια πάρα πολύ ωραία και χαρούμενη εμπειρία, με το σκηνοθέτη μας και όλους τους συντελεστές της παραγωγής. Τα σκηνικά, τα κοστούμια, είναι όλα πάρα πολύ ωραία. Η σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει όλοι μας και τα νέα παιδιά που εντάχθηκαν στην ομάδα. Κάθε βήμα είναι μια καινούργια εμπειρία και ένα νέο ταξίδι.
Ο ρόλος μου είναι η καταπιεστική μητέρα της σύγχρονης εποχής, που εκφράζει τις ανησυχίες για το γιο της, για το μέλλον του. Είναι πάρα πολύ πιεστική, αλλά ανησυχεί και φοβάται για το γιο της. Θέλει να μπορεί να αντεπεξέλθει στην κοινωνία και στους γρήγορους ρυθμούς της, γιατί έχει τραβήξει κι αυτή πάρα πολλά όταν ήταν μικρή και θέλει να μην κάνει τα ίδια λάθη ο γιος της. Βέβαια, έτσι καταπιέζει τα όνειρά του. Και η ίδια είχε όνειρα που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει…».
-Η καλλιτεχνική επιμέλεια -σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια- είναι του Βενετσάνου Μπαλόπουλου, με τη στενή συνεργασία στην κατασκευή κουστουμιών και του φροντιστηρίου της Κατερίνας Μηλιαρέση και της Μαρίζας Νταϊφά. Η μουσική σύνθεση και επιμέλεια είναι της Κατερίνας Πετρουλάκη, η κίνηση της Σταυρούλας Γκόνου, τα βίντεο και οι φωτογραφίες του Νίκου Τζαβάρα και η αφίσα της Γιολάντας Μιτακίδη.