Ένα συγκλονιστικό βιβλίο παρουσιάζεται σήμερα στην Καλαμάτα

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο  παρουσιάζεται σήμερα στην Καλαμάτα

Στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στις 7.00 σήμερα το απόγευμα θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη με τίτλο «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές. Δωρεά οργάνων – δώρο ζωής». Πρόκειται  για ένα βιβλίο που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να γίνει δωρητής οργάνων, μιας και η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση της Ευρώπης.
Το βιβλίο που έγραψε ο Δημήτρης Στρατούλης αφηγείται την περιπέτειά του, αφού μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις και ένα bypass, κι από αυτά προκύπτει ο τίτλος.

Για την αποψινή εκδήλωση ο δήμαρχος Καλαμάτας, που όπως είπε μάλιστα είναι δωρητής οργάνων, ανέφερε πως ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα για να δοθεί το αμφιθέατρο, ενώ μιλώντας για τον κ. Στρατούλη τον χαρακτήρισε ως έναν πολιτικό που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια. Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε το βιβλίο ωφέλιμο για όλους, αφού προσφέρει ένα νόημα ζωής.

Με τη σειρά της, η κα Δήμητρα Δημοπούλου από το «Βιβλιόπολις» ανέφερε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ως σκοπό να αναδείξει την αξία της δωρεάς οργάνων, η οποία καταφέρνει να δώσει ξανά ζωή σε ασθενείς που πολλές φορές βρίσκονται ένα βήμα πριν από το θάνατο.
Πρόσθεσε, δε, ότι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση θα μάθουν, θα προβληματιστούν και θα αντιληφθούν ότι όσο υπάρχει αγώνας υπάρχει και ζωή.

Ο Θανάσης Πετράκος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο συγγραφέας θέλει μέσα από το βιβλίο του να περάσει το μήνυμα της δοτικότητας, αφού χάρις σε αυτήν και ο ίδιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη ζωή.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Φώτης Μπουγάς, με πρωτοβουλία μάλιστα τους οποίου γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου στην Καλαμάτα, καθώς, όπως ανέφερε, όταν διάβασε ένα κείμενο που αναφερόταν στο βιβλίο συγκλονίστηκε και έτσι ήρθε σε επαφή με τον κ. Στρατούλη.

Όσο για τη δωρεά οργάνων, είπε ότι η χώρα μας είναι πολύ πίσω και μόλις 3,5 άτομα ανά εκατομμύριο είναι δωρητές οργάνων, κάτι που πρέπει να αλλάξει.
Όπως είπε κλείνοντας, αυτό που κράτησε διαβάζοντας το βιβλίο είναι η ελπίδα.
Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ο συγγραφέας θα βρεθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και θα μιλήσει σε μαθητές του σχολείου, αλλά και από όλα σχολεία, ενώ στις 7.00 θα ακολουθήσει η εκδήλωση για το κοινό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Την παρουσίαση θα συντονίσουν ο εκπαιδευτικός Φώτης Μπουγάς και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος.
Ομιλητές θα είναι οι Μεσσήνιοι: Γιάννης Μπολέτης καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, πρόεδρος Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής της
Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Λαϊκού Νοσοκομείου. Χρήστος Σβάρνας, πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού. Θα μιλήσει, επίσης, η Ελένη Κάψια νεφρολόγος στην Κλινική Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος Δήμητρα Δημοπούλου.
Τη συζήτηση θα κλείσει ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Στρατούλης, διδάκτωρ Νομικής στις Εργασιακές Σχέσεις, μεταμοσχευμένος εκ νεφρού δύο φορές, πρώην βουλευτής και υπουργός.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση