Αναβαθμίζονται Πνευματικό Κέντρο και αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος»

Αναβαθμίζονται Πνευματικό Κέντρο  και αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος»

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας αλλά και προεδρεύων του Πνευματικού Κέντρου, Παναγιώτης Λύρας, σε δηλώσεις του χθες έκανε γνωστό ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στο Πνευματικό Κέντρο, αλλά και στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Ειδικότερα, είπε ότι συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες αναμόρφωσης, που ουσιαστικά «θα αναγεννήσουν» το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, καθώς πρόκειται για ένα κτήριο συμβολικό για την πόλη και υπάρχει κοινή προσπάθεια για τη βελτίωσή του. Έτσι την Τετάρτη συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου, υπό την προεδρία του μητροπολίτη Μεσσηνίας, και πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με την κοστολόγηση της χρήσης των χώρων του, αλλά και του «Θ. Αγγελόπουλος».

Οι μειώσεις που θα επέλθουν στην τιμή ενοικίασης, όπως είπε, έχουν ως στόχο να αναδειχθούν οι νέες δημιουργίες στην πόλη, αλλά και οι εθελοντικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο.

Τέλος, ο κ. Λύρας εξέφρασε την ελπίδα αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί και οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω χώρους να βοηθήσουν από την πλευρά τους.

Όσο, δε, για τεχνικά θέματα του κτηρίου, δήλωσε ότι υπήρξε απόφαση επικαιροποίησης της πυρασφάλειας, καθώς και της πυρανίχνευσης, προκειμένου η μελέτη να ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Επίσης, η μελέτη για την αντικατάσταση του λέβητα, όπως και άλλα λειτουργικά ζητήματα.

Οι δωρεάν παραχωρήσεις των χώρων
Σε ερώτηση που θέσαμε στον κ. Λύρα για δωρεάν παραχώρηση του χώρου τις επόμενες ημέρες και αν αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια από θεατρικές ομάδες και άλλους φορείς, ο κ. Λύρας απάντησε ότι η εν λόγω παραχώρηση έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς για πρώτη φορά στην πόλη, όπως υποστήριξε, ανεβαίνει μια παράσταση το σενάριο της οποίας γράφτηκε στην Καλαμάτα.
Τέλος, έκανε γνωστό ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας αντιμετωπίζει τις εθελοντικές και συλλογικές αυτές πρωτοβουλίες με ένα ευνοϊκό καθεστώς όσον αφορά στην τιμολόγηση.

Π.Μπ.