Αντιπαράθεση Αθανασόπουλου – Τσώνη για λειτουργία καταστημάτων στην πλατεία Μεσσήνης

Αντιπαράθεση Αθανασόπουλου – Τσώνη για  λειτουργία καταστημάτων στην πλατεία Μεσσήνης

«Κανονισμό λειτουργίας» μέσα στις επόμενες 15 ημέρες δεσμεύτηκε να φέρει ο Δήμαρχος

Το θέμα της λειτουργίας καταστημάτων και τι ακριβώς συμβαίνει με τις κατασκευές έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το βράδυ της Τετάρτης ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Τσώνης. Ο κ. Τσώνης ζήτησε να ενημερωθεί τι ακριβώς γίνεται, γιατί ακούει ότι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, ενώ άλλα καταστήματα κλείνουν, κάτι που, όπως σημείωσε, είναι λυπηρό συμβαίνει.

Ακούγοντας την ερώτηση του τέως δημάρχου, ο νυν Γιώργος Αθανασόπουλος πέρασε στην «αντεπίθεση». Αρχικά υπογράμμισε ότι για τα κλειστά μαγαζιά δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος, αλλά η Αστυνομία. Συμφώνησε ότι κανείς δε θέλει να βλέπει κλειστά καταστήματα, αλλά αυτό δεν είναι αρμοδιότητα κανενός δημάρχου. Στη συνέχεια εξαπέλυσε «επίθεση» στον Γιώργο Τσώνη, λέγοντας ότι για την άναρχη κατάσταση στη λειτουργία καταστημάτων στην πλατεία της Μεσσήνης είναι υπεύθυνος ο ίδιος που πέντε χρόνια δεν έφερε κανέναν κανονισμό για τη λειτουργία και άφησε αυτή την κατάσταση.

Όπως έκανε γνωστό, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τη δημιουργία ενός κανονισμού λειτουργίας, ο οποίος θα τεθεί και σε διαβούλευση με τον εμπορικό κόσμο της Μεσσήνης, ενώ αναμένεται τις επόμενες 15 ημέρες να έρθει και για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Ό,τι δεν κάνατε σε 5 χρόνια θα κάνουμε μέσα σε λίγους μήνες» τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος, καταλογίζοντας «θράσος» στον κ. Τσώνη που «ζητάει και τα ρέστα».

Ανταπαντώντας ο Γιώργος Τσώνης, σχολίασε ειρωνικά πως για ό,τι κακό συμβαίνει στη Μεσσήνη ευθύνεται η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ επισήμανε ότι ουδέποτε όσο ήταν δήμαρχος έκλεισε κάποιο μαγαζί ή έκλεισαν δρόμοι από παράνομες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα, κάτι που τώρα συμβαίνει. Επέκρινε, δε, το δήμαρχο για την επιθετική του απάντηση σ’ ένα θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

Η συζήτηση έκλεισε με την εκ νέου τοποθέτηση του δημάρχου, που σημείωσε ότι απλά εξήγησε την κατάσταση πώς είχε και ας μην αρέσει αυτή στον κ. Τσώνη, επαναλαμβάνοντας ότι μόνο ένας κανονισμός λειτουργίας που θα συμφωνηθεί από κοινού με τους επαγγελματίες μπορεί να δώσει λύση στο όλο πρόβλημα.

Ο κ. Τσώνης ζήτησε ξανά το λόγο, καθώς, όπως είπε, τον προκαλεί η στάση του δημάρχου, με τον πρόεδρο του Σώματος κ. Φύκιρη να αρνείται να του τον δώσει βάσει του κανονισμού. Τότε φώναξε προς τον αντιδήμαρχο υποδομών να του απαντήσει αν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στην πλατεία της Μεσσήνης, με τον πρόεδρο ωστόσο να ζητά να μη δοθεί καμία απάντηση στο θέμα, καθώς αυτό απαντήθηκε από την τοποθέτηση του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου.

Του Κώστα Γαζούλη