Δήμος Τριφυλίας: Παραλίγο να χαθεί χρηματοδότηση για παιδικές χαρές

Δήμος Τριφυλίας: Παραλίγο να χαθεί χρηματοδότηση για παιδικές χαρές

Δεν «έγραψαν» σε Τ.Π. και προϋπολογισμό έργο του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Απίστευτο αλλά συνέβη και αυτό στο Δήμο Τριφυλίας: Η Δημοτική Αρχή δεν «έβαλε» στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2020 το χρηματοδοτούμενο – από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙΙ «Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας» – έργο με τίτλο «Προμήθεια & Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Τριφυλίας»!

Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι εκ παραδρομής δεν έγινε η σχετική εγγραφή κωδικών για το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2020, επειδή είναι νέα η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη κ.ο.κ. Ωστόσο, στις 20 Σεπτεμβρίου η νέα Δημοτική Αρχή υπέβαλε το υπ’ αριθμ. 14759/20-09-2019 αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Τριφυλίας (Ν. Μεσσηνίας) του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Τριφυλίας» και στις 11 Οκτωβρίου 2019 υπεγράφη το με αριθμό πρωτοκόλλου 71369 έγγραφο του γενικού διευθυντή Οικονομικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΠΕΣ, Κωνσταντίνου Θεοδωρόπουλου, προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με θέμα «Εντολή μεταφοράς πιστώσεων για τη χρηματοδότηση έργου του Δήμου Τριφυλίας (Ν. Μεσσηνίας) του Προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙΙ “Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας”», το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Δήμο Τριφυλίας!

Βεβαίως και η αβλεψία ανθρώπινη είναι. Όμως, παραλίγο να χαθεί η χρηματοδότηση. Όπως ειπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το πρόγραμμα είχε πάρει παράταση μέχρι 8 Φεβρουαρίου, αλλά δεν είχε γραφτεί εκ παραδρομής στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020, οπότε πρέπει να το γράψουν σε νέο κωδικό και να «περάσει» από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μπορέσει να υλοποιηθεί. «Συμφωνούμε, προφανώς, για να μη χαθεί η πίστωση. Βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι τεράστιο σφάλμα να μην έχει γραφτεί στο τεχνικό πρόγραμμα κωδικός που είχε εγκριθεί. Υπάρχει μελέτη, υπήρχε έγκριση της πίστωσης, ήρθε δύο φορές το τεχνικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο», επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος, συμπληρώνοντας ότι εάν δεν το έπαιρνε χαμπάρι το λογιστήριο, θα χανόταν η εγκεκριμένη χρηματοδότηση, και ότι θα πρέπει στο εξής να είναι πιο προσεκτικοί.

«Εμείς σαν νέοι δεν τα ξέρουμε αυτά. Το θέμα είναι η τεχνική υπηρεσία θα πρέπει…», απάντησε ο πρόεδρος της Ο.Ε. και αντιδήμαρχος Δημήτριος Στριμπάκος, με τον κ. Τσίγγανο να επισημαίνει ότι «θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, γιατί καταλαβαίνετε τις συνέπειες αν χάνονται τέτοια προγράμματα από αβλεψία» και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αντώνη Βλάχο, να λέει «προχωράμε».

Του Ηλία Γιαννόπουλου