Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ : Αποθέωση της επικοινωνίας με παντελή απουσία έργων η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης

Εκδήλωση  ΣΥΡΙΖΑ : Αποθέωση της επικοινωνίας  με παντελή απουσία έργων η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης

Σύμφωνα με Χαρίτση, Σπίρτζη και Αραχωβίτη

Η περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την ευκαιρία του στοιχήματος της διεύρυνσής του, έχει ως στόχο την επαφή με τους πολίτες και την ανάδειξη των προβλημάτων τους. Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε χθες βράδυ εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Κλεοπάτρα” στη Μεσσήνη με θέμα τις υποδομές, τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την πορεία του ανοίγματός του στην κοινωνία.

Πριν από την εκδήλωση οι ομιλητές Αλέξης Χαρίτσης, Χρήστος Σπίρτζης και Σταύρος Αραχωβίτης, πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές του κόμματος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με τους προστατευόμενους μάρτυρες στο πολύκροτο θέμα της Novartis. «Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό» σχολίασε για την απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος δήλωσε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα, επισήμανε: “Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό. Η απάντηση του Άρειου Πάγου αποτελεί κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, θεσμοί και διαδικασίες που ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να καταστρατηγεί, όπως επιχειρούν τόσες μέρες Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ.

Μετά την απόφαση αυτή, καλούμε την πλειοψηφία της Επιτροπής να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν. Αποτελούν μάρτυρες κλειδιά για την αποκάλυψη της αλήθειας και πλέον θα εξεταστούν όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να τρομοκρατούνται ή να εκφοβίζονται, ώστε να πουν την αλήθεια και μόνον αυτή χωρίς φόβο”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος τόνισε ότι στον τομέα των υποδομών οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ., τα πράγματα βρίσκονται σε κατάσταση ακινησίας. Ούτε έργα εκτελούνται αλλά ούτε και η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη της κυβέρνησης έχει έρθει. “Τον Ιούλιο υπήρχαν χρηματοδοτήσεις για έργα ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά για άγνωστους λόγους η σημερινή κυβέρνηση ακύρωσε την υλοποίησή τους. Και για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα για τη Μεσσηνία, ενώ το έργο Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη έχει οριστικοποιηθεί με τη ΣΔΙΤ, οι βουλευτές της Ν.Δ. εγείρουν και πάλι θέματα, μάλλον διότι θέλει ένα οδικό άξονα που θα εξυπηρετεί… υπεραξίες οικοπέδων και όχι το συμφέρον της Μεσσηνίας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιστρέφοντας στην κριτική του προς το κυβερνητικό έργο, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε ότι η Ν.Δ. δεν έχει σχέδιο. “Γι’ αυτό”, είπε, “ας αφήσει την επικοινωνία και ας δουλέψει για τις ανάγκες του τόπου”. Συμπλήρωσε, δε, ότι για όλα τα οδικά έργα που αφορούν στη Μεσσηνία, έπρεπε να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες. Αντ’ αυτού, όμως, υπάρχει απόλυτο τέλμα.

Με τη σειρά του ο Σταύρος Αραχωβίτης μίλησε για “κυβέρνηση αποτυχίας, η οποία το μόνο που κάνει είναι να εξοφλεί γραμμάτια και υποσχέσεις σε ημέτερους”. Μιλώντας για τα προβλήματα με την τιμή του ελαιολάδου επισήμανε ότι για την αντιμετώπιση απαιτούνται τρία πράγματα: στήριξη των παραγωγών, πολιτική προώθησης του προϊόντος, εθνικό συμβούλιο ελαιολάδου, που θα χαράξει το στρατηγικό σχέδιο για το προϊόν.

Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο στις 7 Μαρτίου στη Λάρισα διοργανώνει αγροτικό συνέδριο για τη συνδιαμόρφωση της επόμενης ημέρας στον πρωτογενή τομέα.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ο Αλέξης Χαρίτσης, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, από την Κυπαρισσσία για δημοσιονομικό κενό στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι”, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο υπουργός της Ν.Δ. ψεύδεται συνειδητά. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρόγραμμα δεν είχε κανένα πρόβλημα, γι’ αυτό το είχαν αγκαλιάσει δήμαρχοι και περιφερειάρχες, ακόμα και της Ν.Δ.”.  

Του Αντώνη Πετρόγιαννη