Εξαμελής οικογένεια διέγραψε το 67% των οφειλών της στις τράπεζες

Εξαμελής οικογένεια διέγραψε το 67% των οφειλών της στις τράπεζες

Το 67% των οφειλών της, κατάφερε να διαγράψει μια εξαμελής οικογένεια στη Μεσσηνία, με απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, μετά από αίτησή τους στα υπερχρεωμένα.

Με την απόφαση του δικαστηρίου και την τήρηση της ρύθμισης, η οικογένεια θα απαλλαγεί από συνολικές οφειλές άνω των 110.000 ευρώ.

Ρύθμιση
Η οικογένεια, έχει τέσσερα  ανήλικα παιδιά, ενώ το ζευγάρι τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται σε διάσταση. Ο σύζυγος είναι 45 ετών και η σύζυγος 41 ετών και οι δύο εργάζονται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τράπεζες, ήταν συνολικά 164.185,07 ευρώ, τα οποία είχαν προέλθει από τρία στεγαστικά δάνεια και δύο καταναλωτικά.

Το δικαστήριο, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία, αποφάσισε την εξαίρεση από την εκποίηση της πρώτης κατοικίας της οικογενείας και προχώρησε σε ρύθμιση των χρεών τους.

Ειδικότερα, κάθε ένας σύζυγος θα καταβάλει για τα επόμενα 20 έτη το ποσό των 112,85 ευρώ μηνιαίως, ήτοι με την ολοκλήρωση της ρύθμισης συνολικά θα καταβάλουν και οι δύο  το ποσό των 54.168 ευρώ.  Η διαγραφή ,λοιπόν, αφορά ποσό 110.017,07  ευρώ, ήτοι το  67% των οφειλών τους.

Δήλωση δικηγόρου
Ο δικηγόρος που χειρίσθηκε την συγκεκριμένη υπόθεση Θανάσης Ηλιόπουλος, σε δήλωσή του, μετά την έκδοση της απόφασης ανέφερε:

«Άλλη μία οικογένεια, και μάλιστα πολύτεκνη, η οποία επλήγη από την οικονομική κρίση με μείωση του οικογενειακού της εισοδήματος και αντιμετωπίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα κατάσταση ανεργίας,  διασώζει την πρώτη κατοικία της.

Είναι μία απόφαση εξαιρετικά ικανοποιητική για τους δανειολήπτες, αφού διαγράφει μεγάλο μέρος των δανειακών τους υποχρεώσεων, σε ποσοστό άνω του 50%.

Επίσης, η εν λόγω απόφαση επιβεβαιώνει την εφαρμογή του Ν.3869/2010 για τα αδύναμα και υπερχρεωμένα νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να προβλέψουν τις ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες επέβαλε η οικονομική κρίση στη χώρα μας και ήλθαν αντιμέτωπα με δάνεια που λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους δεν ήταν εφικτό να αποπληρωθούν». 

Της Βίκυς Βετουλάκη