Η Ν.Δ. Τριφυλίας τίμησε το μακροβιότερο δήμαρχο Ηλία Παν. Τσίγγανο

Η Ν.Δ. Τριφυλίας τίμησε το μακροβιότερο δήμαρχο Ηλία Παν. Τσίγγανο

Αναγνώριση, σεβασμός και ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στην Κυπαρισσία, τους πολίτες και τη Ν.Δ.

Περίσσεψε η συγκίνηση στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας για το νέο έτος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας και της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας το βράδυ της Δευτέρας στο «Εν Πλω» στην παραλία Κυπαρισσίας, κατά την τιμητική βράβευση του μακροβιότερου δημάρχου της περιοχής της Τριφυλίας και ιστορικού στελέχους της Ν.Δ., Ηλία Παν. Τσίγγανου! Μια πράξη συμβολική αλλά με ουσιαστικό περιεχόμενο από την τοπική οργάνωση του κόμματος, στο οποίο ο Ηλίας Τσίγγανος έδωσε νικηφόρες μάχες στην αυτοδιοίκηση, πάντα μπροστά, ακόμα και σε δύσκολα χρόνια σκληρών κομματικών συγκρούσεων και πάντα με «Νέους Ορίζοντες», όπως ήταν και το όνομα του συνδυασμού του, τιμώντας την παράταξη που υπηρετούσε και υπηρετεί, αλλά και την ίδια την κοινωνία και τους ανθρώπους της.

Τον άνθρωπο, οδοντίατρο – λαμπρό επιστήμονα και «Νέστορα της Αυτοδιοίκησης» τίμησαν σε ένδειξη αναγνώρισης, σεβασμού κι ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στην Κυπαρισσία. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον πρώην δήμαρχο Κυπαρισσίας ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τον συνεχάρη θερμά για το πλούσιο έργο, τη δράση και την προσφορά του, στην οποία είχε αναφερθεί νωρίτερα η πρώην πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ., Μαρία Στρίγκα.

Ο Ηλίας Παν. Τσίγγανος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους και όλες, ονομαστικά, για την παρουσία τους και την τιμή που του έκαναν. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «αυτή η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ με σκοπό να τιμήσει την ταπεινότητά μου για την παρουσία μου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί ύψιστη τιμή. Την αποδέχομαι, λοιπόν, με μεγάλη χαρά, βέβαιος ότι έκανα απλώς το καθήκον μου απέναντι στη γενέτειρά μου και τους συμπατριώτες του Δήμου Κυπαρισσίας! Την αποδέχομαι και την αφιερώνω στη μνήμη όλων των συνεργατών μου! Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας. Ευχαριστώ την Τοπική Οργάνωση, να τιμήσει στο πρόσωπό μου τους εραστές της τοπικής αυτοδιοίκησης που υπηρετούν με αυταπάρνηση το πρώτο κύτταρο της Δημοκρατίας…», καταχειροκροτούμενος από τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. καθώς και πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, αλλά και συνεργάτες του που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου