Κάθειρξη 5,5 ετών και ελεύθερος για ληστρική κλοπή


Σε κάθειρξη 5,5 ετών καταδικάστηκε χθες ένας 20χρονος Ρομά για μια ληστρική κλοπή, μια κλοπή και μια απόπειρα, τις οποίες όμως δεν παραδέχτηκε. Παρά ταύτα το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και έδωσε στην έφεσή του αναστέλλουσα δύναμη.

Το Φεβρουάριο του 2018, στην πλατεία της Μεσσήνης, μαζί με άλλα τρία άτομα προσπάθησαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο και ξεκίνησαν να το σπρώχνουν με τα χέρια προκειμένου να το βάλουν μπροστά. Όμως, δεν τα κατάφεραν και αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.

Στις 2 Μαρτίου του 2018 μπήκε σε σπίτι και άρπαξε μια τσάντα με λεμόνια, ενώ τέσσερις ημέρες μετά μπήκε σε σπίτι στη Μεσσήνη και έκλεψε παιδικά γυαλιά ηλίου και ένα μαχαίρι κρητικό. Νωρίτερα είχε βγάλει από το σπίτι στον κήπο την τηλεόραση.

Έγινε, όμως, αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Αυτός στην προσπάθειά του να διαφύγει έσπρωξε και πέταξε κάτω την ιδιοκτήτρια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματα τον αναγνώρισαν, αλλά ο ίδιος χθες στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις πράξεις. Μάλιστα, ιδιαίτερα για την τελευταία περίπτωση, είπε ότι απλώς είχε περάσει έξω από το σπίτι.

Το δικαστήριο, βέβαια, δεν έκανε πιστευτούς τους ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε.

Β.Β.