Κάθοδος Χρυσοχοΐδη εντός Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα για την παραβατικότητα

Κάθοδος Χρυσοχοΐδη εντός Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα για την παραβατικότητα

Με… περιπολίες η πάταξη της παραβατικότητας στις κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας

Ενημέρωση για το σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα φαινόμενα έντονης παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, ζήτησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του ιδίου με εκπροσώπους προέδρων Κοινοτήτων στο αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε ο κ. Χρυσοχοΐδης προσανατολίζεται στη δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου, με τη συμμετοχή αστυνομικών και δημοτικών αστυνομικών, για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας. 

Ο υπουργός είχε αποκλείσει τη δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού σε μία από τις κοινότητες, αλλά είχε υποσχεθεί την ενδυνάμωση των δυνάμεων της ΟΠΚΕ και την αύξηση των περιπολιών, ενώ άφησε ανοιχτό και το θέμα της τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης στις εισόδους και εξόδους των χωριών. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε δεσμευτεί πως θα επισκεφθεί ξανά την Καλαμάτα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, για την ανακοίνωση των αποφάσεών του.

Η προχθεσινή ενημέρωση από το δήμαρχο κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, αν και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας ήταν αποφασισμένος να βρει και κτήριο αλλά και να χρηματοδοτήσει τα λειτουργικά έξοδα, σε περίπτωση που η Ελληνική Αστυνομία προχωρούσε στη δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού.

Βέβαια, για να γίνουν όλα τα παραπάνω χρειάζεται η πρόσληψη ικανού αριθμού αστυνομικών, αφού ήδη στο οργανόγραμμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. 

Επομένως, αυτό που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος είναι ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η αύξηση των περιπολιών στα χωριά της Καλαμάτας, μέσω δυνάμεων της ΟΠΚΕ, ένα μέτρο που έχει τη χρησιμότητά του, αλλά δεν είναι και το καλύτερο επιχειρησιακό σενάριο για την πάταξη της παραβατικότητας. 

Βέβαια, η περίπτωση να εξαλειφθεί το πρόβλημα έχει πολλή δόση ουτοπίας, πρώτον, γιατί η παραβατικότητα δεν είναι σημερινό φαινόμενο και, δεύτερον, διότι ανάγκες αστυνόμευσης δεν έχει μόνο ο Δήμος Καλαμάτας…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη