Παρουσία Σαμαρά και Κεραμέως έκοψε την πίτα της η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας

Παρουσία Σαμαρά και Κεραμέως έκοψε την πίτα της η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας

Νίκη Κεραμέως: Η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα είναι η Παιδεία

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε χθες το βράδυ, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Elite» , η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ επίσημη προσκεκλημένη της βραδιάς ήταν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργύρης Μαστοράκης. Ο κ. Μαστοράκης συνεχάρη όλους τους βουλευτές του νομού που εκλέχθηκαν καθώς και τις πολιτευτές του νομού για τον τίμιο αγώνα που έκαναν.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι η υπόσχεση που είχε δοθεί την περασμένη χρονιά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, για νίκες σε κάθη κάλπη μέσα στο ’19 ευοδώθηκε, σημειώνοντας ότι νίκησαν τη “μιζέρια” και το “λαϊκισμό” σ’ όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ευχήθηκε καλή χρονιά με τη χώρα ενωμένη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε εθνικό επίπεδο, ενώ αναφορικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα χρονιά θα της δώσει καινούργια προοπτική καθώς εκεί που βρίσκεται τωρα δεν της αξίζει. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει προσωπικά τον τέως Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για την “ευθή” στάση του, και στήριξη στο πρόσωπο του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προσθέτοντας ότι πάντα θα το θυμάται και θα το λέει καθώς άλλα στελέχη την ίδια ώρα δεν κράτησαν ανάλογη στάση… Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους Μεσσήνιους, υπογραμμίζοντας ότι κυρίως τη νίκη του την οφείλη σ’ αυτούς.

Η επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης η Υπουργός παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στην ομιλία της ανέπτυξε το σχέδιο και το όραμα της για την Παιδεία τονίζοντας ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα. Επισήμανε, το βάρος που ρίχνει στη Παιδεία προσωπικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε μια σειρά από παραδείγματα εκσυγχρονισμού της ελληνικής παιδείας. Στο τέλος της ομιλίας της, η κα Κεραμέως, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι ο τέως Πρωθυπουργός είναι ο βασικός λόγος που η ίδια βρίσκεται στην πολιτική. Τον ευχαριστεί πρωτίστως γι’ αυτό και επίσης για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια τη συμβουλεύει απρόσκοπτα στην πορεία της στην πολιτική.

Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας εκτός των προαναφερθέντων, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς καθώς και δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα.

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του “Θάρρους” την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου

Του Κώστα Γαζούλη 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας