Λαμπρή η εκδήλωση του Μεσσηνιακού Γ.Σ.

Λαμπρή η εκδήλωση του Μεσσηνιακού Γ.Σ.

Με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην Καλαμάτα (αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος του Διοικητηρίου) έκοψε ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Κατά την εκδήλωση, αναφέρθηκαν συνοπτικά με την μορφή χρονολογίου κάποια από τα σημαντικότερα ιστορικά στοιχεία της πορείας των 132 χρόνων του Συλλόγου. Επίσης, έγινε παρουσίαση των ολυμπιακών αθλημάτων που καλλιεργεί ο σύλλογος (στίβος, ποδόσφαιρο και βόλεϊ), καθώς επίσης των προπονητών, παραγόντων, συνεργατών και χορηγών του ΜΓΣ. Αναφέρθηκαν οι μεγαλύτερες Συλλογικές επιτυχίες του 2019, βραβεύθηκαν οι αθλητές και αθλήτριες που διέπρεψαν την περασμένη χρονιά με τις αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά και αθλητές και αθλήτριες  του Συλλόγου για την συνολική προσφορά τους σε αυτόν, ενώ παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα των ενεργειών και προσπαθειών του Συλλόγου για την νέα χρονιά. Ξεχωριστό θέμα της εκδήλωσης ήταν η σύνδεση του Συλλόγου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Κίνημα από τους πρώτους κιόλας Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το μακρινό 1896.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, ο βουλευτής Νομού Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Βασίλης Κοσμόπουλος, ο Διοικητής της 120ΠΕΑ κ. Σμχος (Ι) Πέτρος Ντουλαπτσής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Βινατσέλας, παράγοντες της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, χορηγοί, φίλοι του Συλλόγου και πάνω από όλα οι γονείς των αθλητών και αθλητριών.

Σύσσωμο παρευρέθη φυσικά και το ΔΣ του Μεσσηνιακού Γ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Στασινόπουλο, οι προπονητές και οι συνεργάτες του Συλλόγου. Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν η έγκριτη δημοσιογράφος κα Γεωργία Αναγνωστοπούλου και ο πρώην αθλητής του Συλλόγου Παναγιώτης Κάβδας. 

Ο Σύλλογος ευχαριστεί άπαντες για την παρουσία τους και εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο.

Οι βραβεύσεις

Στίβος

Χρήστος Μέτα, Νίκος Ζαχαρέας, Γιώργος Κούσκουλας, Κυριάκος Μαγουλιανίτης, Κώστας Σαραντόπουλος, Ορέστης-Ηλίας Μπαχαρακάκης, Νίκος Στρατόπουλος, Παναγιώτης Λύγουρης, Μάριος Παπαγιαννόπουλος, Μαριδήμη Χανδρινού, Κρίνα Δημητροπούλου, Σταυριάννα Σταθοπούλου, Βασιλική Κουλιέρη, Χριστιάνα Πλατανίτη, Ηλιάνα Τασιοπούλου, Μαριλένα Φεράι, Γιώργος Βασιλογιαννκόπουλος.

Ποδόσφαιρο

Για την πολυετή προσφορά τους στον Μεσσηνιακό βραβεύτηκαν ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων Τάκης Κυριακόπουλος και ο βετεράνος Νίκος Μουστάκας, ενώ ο Δημήτρης Μωραγιάννης βραβεύτηκε ως υπόδειγμα για τις επιδόσεις στον αθλητισμό και στα γράμματα.

Βόλεϊ

Για την αγωνιστική τους παρουσία σε κορυφαίο επίπεδο και για την προσφορά τους στο βόλεϊ βραβεύτηκαν οι παλιές αθλήτριες του ΜΓΣ Μαρία Χάσκου και Φιλίτσα Μαλαπέτσα και οι εν ενεργεία Αναστασία Σιρίνινα, Ιφιγένεια Σαμπάτη.