Λεβεντάκης: “Χαλάρωσαν” οι τόνοι για το ΒΙΟ.ΚΑ. Γαργαλιάνων

Λεβεντάκης: “Χαλάρωσαν” οι τόνοι για το ΒΙΟ.ΚΑ. Γαργαλιάνων

Εάν κάποιος παρακολούθησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας και όσα ειπώθηκαν για το Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων και είχε παρακολουθήσει και την προηγούμενη στις 28 Ιανουαρίου, θα νόμιζε ότι βρίσκεται σε συνεδρίαση άλλου Δημοτικού Συμβουλίου! Ούτε καταγγελτικός λόγος, ούτε φωνές κι αντάρες για ευθύνες των προηγούμενων, ούτε ότι το έργο “χάθηκε”, ούτε «απορριπτικό χαρτί», ούτε «σκανδαλώδης μελέτη» αναφέρθηκαν από το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη σε ερώτηση-θέμα, κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, που έθεσε ο Γιάννης Μερκούρης, λέγοντας: «Δήμαρχε, είχες υποσχεθεί ότι τη βδομάδα αυτή θα γινόταν μια κουβέντα για το Βιολογικό των Γαργαλιάνων. Πέρασε η βδομάδα. Βλέπουμε κι ανακοινώνονται, παρεμβαίνουν πάρα πολλοί για το θέμα, βλέπουμε μια ανακοίνωση απ’ τον κ. Αρβανίτη. Δεν ξέρω γιατί όλη αυτή η κινδυνολογία την προηγούμενη εβδομάδα».

Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Κοιτάξτε, δεν κινδυνολογεί κανείς. Άμα γίνει κάτι καλό, θα πω μόνο τούτο γιατί δεν είναι σήμερα αυτό το θέμα μας. Σε λίγο που θα είμαστε έτοιμοι και θα κατέβουμε με τον κ. Ανδρινόπουλο από την Αθήνα, ύστερα από ένα ραντεβού το οποίο έχουμε, θα σας δώσουμε κι ένα χαρτί επίσημο πιο πάνω από κει που πήραμε απ’ τον κ. Κανελλόπουλο να δείτε αν κι εφόσον.

Η επιδίωξη δεν είναι ποιος θα πάρει τη ρεβάνς του Βιολογικού. Επιδίωξη είναι να γίνει το έργο κι ας το κάνετε κι εσείς κι εγώ και όλοι μαζί. Λοιπόν, δεν κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση “εσύ” – “εγώ”. Αντιμετωπίζουμε αυτά τα οποία βρήκαμε, αυτά τα οποία μας ανησυχήσανε. Όταν ήρθε, λοιπόν, ένα χαρτί από το υπουργείο και είπε “κοιτάξτε, δε θα μπορέσετε να ενταχθείτε μ’ αυτούς κι αυτούς κι αυτούς τους όρους που έχει μέσα”, αρχίσαμε ν’ ανησυχούμε και ζητήσαμε το φάκελο. Είχαμε όλοι επαναπαυτεί, κατά κάποιον τρόπο, με διαβεβαιώσεις, ότι ο βιολογικός έχει προχωρήσει, έχει πάει μια χαρά… […] Μεθαύριο θα το δούμε προ των ευθυνών μας όλοι και θα ψηφίσουμε αν εσείς είστε σίγουροι ότι μπορεί να προχωρήσει έτσι, εμείς θα το καταθέσουμε… […] Αλλά θα πάρουμε όλοι μαζί την ευθύνη να κατατεθεί ως έχει ή θα πρέπει… […] Αν έρθει αρνητική απάντηση και πει δεν περνάει, πάρτε τις ευθύνες σας, αν πει περνάει θα σας επιβραβεύσουμε κι εμείς και θα πούμε “εντάξει, είχατε δίκιο, κάναμε λάθος. Να το, το έργο σας, βγήκε και μπράβο σας”. Εσείς έχετε μέχρι σήμερα χειριστεί τα πράγματα…».

Αυτά που ανέφερε ο κ. Λεβεντάκης, δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασίλη Αγγελόπουλου, στη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου, δηλαδή: «Οι αρμόδιοι θα μας απαντήσουνε μες στην εβδομάδα. Πάντως, ως έχει, ως έχει η μελέτη δεν περνάει, κε πρόεδρε. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει ο κ. δικηγόρος, το λέει η γενικός γραμματέας και μπορείτε να πάτε και στην τεχνική υπηρεσία αύριο να μιλήσετε με τον κ. Μπαρκά και με την κα Γεωργίου. Εν τω μεταξύ, περιμένετε, μας υποσχέθηκανε μέχρι την Παρασκευή θα μας στείλουνε και επίσημο έγγραφο της απόρριψης και αιτιολογίες της απορρίψεως. Τώρα, μην ακούτε παραμύθια…».

Μετά το «τσουνάμι» στο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων, που ακολούθησε η δημοσιοποίηση Ενημερωτικού Σημειώματος της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων – ΜΟΔ Α.Ε., μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση και του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, του πρώην δημάρχου κι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτη Κατσίβελα και του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», Δημήτρη Δριμή, χθες ο κ. Λεβεντάκης άφησε αιχμές για το Ενημερωτικό Σημείωμα της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων, ότι σε αυτό δεν αναγράφονται όσα είπαν στον ίδιο και συνεργάτες του στις 24 Ιανουαρίου, και ότι «αυτά που μας είπαν ήταν σα να μας λένε “βάλτε το στη μασχάλη και φύγετε”».

Σε προβλήματα της μελέτης αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Η Σταματία Αλεξοπούλου τόνισε ότι αυτά που αναφέρονται στο Σημείωμα της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων – ΜΟΔ είναι τα σημεία που είχε θέσει στο Σώμα ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος, στη συνεδρίαση στις 4 Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι σε αυτά πρέπει να στοχεύσει η Δημοτική Αρχή για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Ο Στάθης Ανδρινόπουλος επισήμανε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δουλεύουν αθόρυβα για την επίλυση των προβλημάτων και έριξε ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ ο Σαράντος Κουκούμης τόνισε τις διαχρονικές ευθύνες στο θέμα και παράλληλα την αναγκαιότητα να γίνει το έργο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου