Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αναστάτωση από ασθενή με υψηλό πυρετό και επαφές με Ιταλούς

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αναστάτωση από ασθενή με υψηλό πυρετό και επαφές με Ιταλούς

Ήταν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών έφτασε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με υψηλό πυρετό.

Ο πυρετός, αλλά και η συχνή επαφή με Ιταλούς που εργάζονται στην πόλη, ήταν τα δύο στοιχεία που κινητοποίησαν τους πάντες στο νοσοκομείο.

Άμεσα, λοιπόν, οι εργαζόμενοι φόρεσαν μάσκες, ενώ στην πόρτα των Επειγόντων βρισκόταν νοσοκόμος που απέτρεπε- λόγω του κινδύνου- να εισέλθει ο κόσμος στο κτήριο.

Όταν, δε, έφθανε κάποιος ασθενής, καθόταν σε καρέκλα εκτός του κτηρίου, ο νοσοκόμος ενημέρωνε στα Επείγοντα και όταν δινόταν το οκ έμπαινε στο ΤΕΠ.

Ο άνδρας με τον υψηλό πυρετό παρέμεινε στα Επείγοντα για αρκετές ώρες, ενώ για κάποιο διάστημα παρέμεινε και σε χώρο που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού. Μάλιστα, στο νοσοκομείο καλέστηκαν και οι Ιταλοί που εργάζονται μαζί του, στους οποίους δεν εντοπίστηκε κάτι.

Σύμφωνα τώρα με το διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, το περιστατικό δεν πληρούσε τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα. Ήταν ένα απλό εμπύρετο περιστατικό.
Έτσι, μετά κάποιους βασικούς ελέγχους, ο ασθενής έφυγε για το σπίτι του, ενώ του ζητήθηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών.

Π.Μπ.