Συναντήσεις Βασιλόπουλου για την “Ελλάδα 2021”

Συναντήσεις Βασιλόπουλου για την “Ελλάδα 2021”

Με σκοπό τη συμμετοχή της Καλαμάτας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια

Με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και συνεργάτες της, ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να συζητήσουν για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21 στην Καλαμάτα.

Όπως ανέφερε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος, θα ζητούσε από τους υπευθύνους της Επιτροπής να διοργανωθούν μεγάλες επετειακές εκδηλώσεις και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, δεδομένου ότι αποτελεί την πρώτη περιοχή που απελευθερώθηκε.

Η αναφορά του δημάρχου έγινε στο πλαίσιο απάντησης που έδωσε στον επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για το πρόγραμμα “Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας” και την ταινία που θα γυριστεί με τίτλο “Άνεμος ελευθερίας”. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και φορείς υλοποίησης είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η «Φάρις» και η εταιρεία View Master Films. 

Ο δήμαρχος απάντησε ότι θα υπάρξει ενημέρωση, ενώ και ο ίδιος ο συντονιστής και επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς, έχει ζητήσει να ενημερώσει το Σώμα.