Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει το Περιφερειακό  Συμβούλιο Πελοποννήσου

Με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 4.00 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Στις επερωτήσεις που έχουν τεθεί προ συζήτηση εντάσσεται εκείνη του περιφερειακού σύμβουλου κ. Γόντικα για τις καταστροφές στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στην ημερήσια διάταξη θέματα που έχουν τεθεί και αφορούν στη Μεσσηνία είναι:

-Εισήγηση για κατανομή πιστώσεων του ενταγμένου έργου «Σύνταξη μελετών για τεχνικά έργα της Μεσσηνίας»

-Έγκριση 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ Π.Ε. Μεσσηνίας έτους 2020

-Έγκριση 5ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου «Αποκατάσταση ζημιών των υποδομών και ρεμάτων από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου του 2016», ένταξη νέου υποέργου

-Έγκριση 4ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου «Βελτίωση – συντήρηση οδικού δικτύου Μεσσηνίας (2017-2019)»

-Έγκριση σκοπιμότητας του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου και της Πελοπόννησος Α.Ε. – Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ, για την πράξη «Συμβουλευτική υποστήριξη στην ωρίμανση και ολοκλήρωση μελετών της Μεσσηνίας»

-Έγκριση 23ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου «Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από ανωτέρα βία στην Μεσσηνία».

Τέλος, στα θέματα που αφορούν στην έδρα θα συζητηθεί και η έγκριση συγκρότησης Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Β.Β.