Συνεχίστηκαν και χθες οι διαλέξεις στο Εργατικό Κέντρο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσσηνία

Συνεχίστηκαν και χθες οι διαλέξεις στο Εργατικό  Κέντρο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσσηνία

Η δεύτερη, από μια σειρά διαλέξεων, που πραγματοποιούνται από το δρα Τάκη Παπαδόπουλο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Οι διαλέξεις συνδιοργανώνονται από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚ, Σωτήρης Τσώνης, επανέλαβε ότι η υπόθεση κλιματική αλλαγή αφορά όλους τους πολίτες, αλλά και το Εργατικό Κέντρο, καθώς οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν από τα ακραία φαινόμενα στους χώρους εργασίας τους. Ο δρ. Τάκης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι οι διαλέξεις εστιάζουν ειδικά στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπου επίκειται αύξηση της στάθμης της θάλασσας τα επόμενα χρόνια, ενώ θα αυξηθούν και τα ξαφνικά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επανέλαβε δε, κάτι που είχε σημειώσει και την προηγούμενη εβδομάδα, ότι οι διαλέξεις είναι διαδραστικές, με τους συμμετέχοντες να έχουν ενεργό ρόλο.

Η επόμενη διάλεξη είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη, 5 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες, που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Του Κώστα Γαζούλη