Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η Ν.Δ. είναι ενωμένη σαν μια γροθιά…»

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η Ν.Δ. είναι ενωμένη σαν μια γροθιά…»

«…σαν ένας άνθρωπος κυβερνά κι έχει ανοίξει νέες προοπτικές για την Ελλάδα»

Ύμνος σε Σαμαρά, ηγέτης μακράς πνοής ο Μητσοτάκης

«Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως ενωμένη σαν μια γροθιά, σαν ένας άνθρωπος κυβερνά τη χώρα και έχει ανοίξει νέες προοπτικές στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πίτας για το νέο έτος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας το βράδυ της Δευτέρας στο «Εν Πλω» στην παραλία Κυπαρισσίας. «Ήρθα στον τόπο σας θέλοντας να υπογραμμίσω ότι εδώ στη Μεσσηνία οι άνθρωποι έχουν δώσει πολύ μεγάλες μάχες για την παράταξή μας. Ήρθα στον τόπο σας για να υπογραμμίσω ότι η Μεσσηνία έχει πολύ μεγάλες προοπτικές. Αλλά επέλεξα για να έρθω σήμερα σε αυτή την εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, για να μιλήσω σε εσάς, τους Μεσσήνιους, που ταυτίζεστε με ένα μεγάλο πολιτικό και έναν από τους σπουδαίους ηγέτες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, τον Αντώνη Σαμαρά», επισήμανε ακόμη και συνέχισε αναφέροντας: «Ο Αντώνης Σαμαράς έχει το σεβασμό όλων μας και ασφαλώς έχει και το σεβασμό όλων των Ελλήνων, γιατί σφράγισε την πολιτική ζωή του τόπου, όταν στην κορύφωση της κρίσης που χτύπησε τη χώρα μας, μια κρίση που διέλυσε ολόκληρο το πολιτικό στερέωμα- θυμηθείτε τις σκληρές εκλογές, της οργής, του 2012- μπόρεσε να κρατήσει την παράταξη της Ν.Δ. και ενωμένη και δυνατή. Και έκανε τη Ν.Δ. τότε ένα φάρο ελπίδας απέναντι στα τεράστια κύματα του λαϊκισμού που σάρωναν τη χώρα. Είναι ο άνθρωπος που ως πρωθυπουργός κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πήρε μια Ελλάδα σε καθυστέρηση και την παρέδωσε σε ανάπτυξη. Και ας μην ξεχνάμε ότι αν το 2014 η κυβέρνησή του δεν έπεφτε με εκείνο το άθλιο παιχνίδι γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που έπαιξε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας, η χώρα μας θα είχε ακολουθήσει το δρόμο της Κύπρου, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας. Δε θα είχαμε χάσει 180 δισ. ευρώ εξαιτίας των κλειστών τραπεζών και των τυχοδιωκτισμών του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα, οι οποίοι, όπως απέδειξαν τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, στην πραγματικότητα παραμένουν αμετανόητοι…

[…] Και ο Σαμαράς, βλέποντας τότε εκείνες τις ανάγκες των καιρών, δε δίστασε να συνεργαστεί με κόμματα που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά είχαν κοινή αντίληψη για το δρόμο της Ευρώπης και της Δημοκρατίας. Και έτσι πέτυχε να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας, αλλά και να διευρύνει την πολιτική επιρροή της Ν.Δ. Η σύμπλευση τότε της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ και με τη Δημοκρατική Αριστερά ήταν μία σύμπλευση εθνικού καθήκοντος. Γιατί μην ξεχνάτε ότι ο Σαμαράς υπήρξε πρωθυπουργός μιας τριτοκομματικής κυβέρνησης. Θα μου επιτρέψετε, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σήμερα να πω, εδώ από τη Μεσσηνία, ότι αυτή η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ήταν το πρόπλασμα της ευρείας διακομματικής ακτινοβολίας την οποία έχει σήμερα η παράταξή μας με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Νιώθω την ανάγκη να πω ότι ο Αντώνης Σαμαράς σφραγίζει την πολιτική μας ζωή και με την υποδειγματική κομματική του συμπεριφορά αυτά τα χρόνια. Όπως ως πρωθυπουργός έβαλε το συμφέρον της πατρίδας του πάνω από το κόμμα, έτσι και ως πρώην πρόεδρος του κόμματος βάζει το καλό της παράταξης πάνω από κάθε άλλη σκοπιμότητα. Γι’ αυτό και σήμερα, όπως και χθες, όπως και αύριο, στέκεται υπεύθυνα και δυναμικά στο πλευρό του εκλεγμένου αρχηγού μας και εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσο κι αν κάποιοι ματαιοπονούν, όσο κάποιοι φαντάζονται ότι μπορούν να σπείρουν διχόνοιες, η αλήθεια είναι μία: η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως ενωμένη σαν μια γροθιά, σαν ένας άνθρωπος κυβερνά τη χώρα και έχει ανοίξει νέες προοπτικές στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός μας είναι ένας ηγέτης μακράς πνοής. Είναι ένας μοντέρνος πολιτικός, που όχι απλά με τη σειρά του κράτησε ενωμένη την παράταξη, αλλά κάθε μέρα διευρύνει τις δυνάμεις της. Κι έτσι κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία να πετύχει το ιστορικό 40% στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Κι όπως πολύ σωστά λέει ο πρωθυπουργός μας, οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι, ειδικά αυτές τις μέρες. Η Ν.Δ. είναι η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και δίνει προοπτική στον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν μια διπλή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρώτον, να πάει μπροστά την οικονομία και να δώσει ευημερία σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση. Ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη την οποία ο κ. Τσίπρας κόντεψε να εξαφανίσει με την τραγική υπερφορολόγηση. Η δεύτερη εντολή που πήρε ο πρωθυπουργός μας από το λαό, με την ψήφο του, είναι να κάνει την Ελλάδα κράτος, να ανασυγκροτήσει το κράτος μας και ο Μητσοτάκης με πράξεις υλοποιεί γρήγορα την εντολή του ελληνικού λαού. Νομοθετεί τις δεσμεύσεις και υλοποιεί το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει…».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει την χρηματοδότηση ενός πολύ μεγάλου πακέτου αναπτυξιακών έργων σε ολόκληρη τη χώρα. Οι προκάτοχοί μας είχαν ονομάσει αυτό το έργο “ΦΙΛΟΔΗΜΟ” και είπα ότι ο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” θα έπρεπε να είναι λίγο περισσότερο φιλαλήθης. Εννοούσα την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία είχε εγγράψει έργα 1,3 δισ. ευρώ. Επαναλαμβάνω 1,3 δισ. ευρώ, ενώ είχε στα συρτάρια της 134 εκατομμύρια», για να προσθέσει ότι με σκληρή δουλειά κατάφεραν να εξασφαλίσουν και θα ανακοινώσουν «ένα πολύ υψηλό πακέτο, πολύ μεγαλύτερης χρηματοδότησης από αυτήν, που υποτίθεται ότι υπήρχε πριν, γιατί δυστυχώς δεν υπήρχε. Και με αυτό το πακέτο διασφαλίζουμε όχι μόνο εκείνα τα έργα του 1,3 δισ. ευρώ, αλλά και πάρα πολλά καινούρια έργα, τα οποία θα φτιάξουμε από κοινού με την αυτοδιοίκηση».

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι για την πανέμορφη περιοχή σας, εξελίσσονται δυο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις», σημείωσε ο υπουργός και αναφέρθηκε στο δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα και το ζήτημα του Κυπαρισσιακού κόλπου, λέγοντας πως «ο περιφερειάρχης μας, μαζί με τον υπουργό Υποδομών, τον κ. Καραμανλή, σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού είναι πολύ κοντά στο να δώσουν την οριστική λύση, η οποία θεωρώ ότι θα οδηγήσει σε αποτελέσματα, σε κάθε περίπτωση μέσα σε αυτήν την τετραετία. Για να μπορούν οι κάτοικοι αυτού του Δήμου, να είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με το εθνικό οδικό δίκτυο με ασφάλεια και ταχύτητα, όπως αξίζει στους ανθρώπους αυτής της περιοχής και στις αναπτυξιακές προοπτικές. Ταυτόχρονα, γίνονται σοβαρές ενέργειες από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, προκειμένου να βρεθεί λύση στο διάταγμα το οποίο εμποδίζει την αναπτυξιακή αξιοποίηση της παραλίας της περιοχής. Ένα θέμα αρκετά σύνθετο, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι θα δοθούν οι δυνατότητες να το αντιμετωπίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι ενδιαφέρει άμεσα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το αναφέρω σήμερα εδώ…».

του Ηλία Γιαννόπουλου