Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία για την “Κλιματική Αλλαγή”

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ευαισθητοποιεί  την τοπική κοινωνία για την “Κλιματική Αλλαγή”

Διαδραστικές ομιλίες ξεκινούν τη Δευτέρα από τον Καθηγητή, Δρα Τάκη Παπαδόπουλο 

Μια πρωτοβουλία, εκτός των συνηθισμένων δράσεών του, αναλαμβάνει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για το φαινόμενο της “Κλιματικής Αλλαγής”. Σε συνεργασία με τον καθηγητή, συνεργάτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δρα Τάκη Παπαδόπουλο, διοργανώνει ομιλίες που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Εργατικού Κέντρου. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η πρώτη εξ αυτών θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα. 

Παράλληλα, ο κ. Τσώνης υπογράμμισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να έχει ευαισθησίες για ζητήματα που αφορούν άμεσα στο μέλλον, όπως η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση του περιβάλλοντος, και μέσω αυτών των ομιλιών ευελπιστούν να επηρεάσουν και να αφυπνίσουν την τοπική κοινωνία. 

Από την πλευρά του ο δρ. Τάκης Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο πλούτος της περιοχής μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και το περιβάλλον της Μεσσηνίας, το οποίο και πρέπει να προστατέψουμε. Σημείωσε, επίσης, ότι οι ομιλίες θα είναι διαδραστικές, θα αναλυθούν συγκεκριμένες μετρήσεις που έχουν ληφθεί στην περιοχή μας και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προσέρχονται και με τους φορητούς τους υπολογιστές, συμμετέχοντας ενεργά. 

Του Κώστα Γαζούλη