Το καλοκαίρι οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα

Το καλοκαίρι οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα

Μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αντιπλημμυρικών έργων που έχει αναλάβει ο “Μορέας” για την περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών, έτσι ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαβούλευση με το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την πιο πάνω διαβεβαίωση έλαβε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ypodomes.com και τον Νίκο Καραγιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, από το γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Καρνέση, με τον οποίον συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εν λόγω μελέτης.

Η μελέτη αφορά παρεμβάσεις στις περιοχές Αγίου Φλώρου, Πηδήματος, Αρφαρών και Καλαμάτας με κατασκευή τεχνικών έργων, κυρίως κιβωτοειδών οχετών, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των εν λόγω περιοχών και την προστασία των υποδομών.

Η Περιφέρεια, σημείωσε ο Στ. Αναστασόπουλος, “παρακολουθεί στενά το θέμα και σε κάθε περίπτωση θα ασκείται πίεση, ώστε πολύ σύντομα να ολοκληρωθούν οι οριστικές μελέτες για να είναι δυνατή η έναρξη της κατασκευής του έργου”.

Δρόμος Σουληνάρι- Κορυφάσιο

Εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, σε συνάντησή του με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών, συζήτησε και την ολοκλήρωση του δρόμου Σουληνάρι – Κορυφάσιο, έργο που αφορά στην κατασκευή τμήματος περίπου 1 χιλιομέτρου υπολειπομένου δρόμου για τη σύνδεση του κατασκευασμένου τμήματος με το δρόμο Γαργαλιάνοι – κόμβος Ρωμανού.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου – η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην ασφάλεια όσων κινούνται στον συγκεκριμένο οδικό άξονα – είναι περίπου 5.500.000 ευρώ, ενώ στην παρέμβαση περιλαμβάνεται και ο ηλεκτροφωτισμός όλων των κόμβων από Σουληνάρι έως Κορυφάσιο.

Όπως τόνισε ο Στ. Αναστασόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -που έχει ασχοληθεί προσωπικά για το έργο αυτό- έχει κάνει παρέμβαση και έχει λάβει τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών.

Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, έχει ήδη υποβληθεί τεχνικό δελτίο για τη χρηματοδότηση του έργου και είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή του.