Τσικνοπέμπτη στην Τριφυλία με την ευχή «να κρατήσει ο καιρός»!

Τσικνοπέμπτη στην Τριφυλία με  την ευχή «να κρατήσει ο καιρός»!

Η Τριφυλία, καιρού βοηθούντος, έχει ετοιμαστεί για να γιορτάσει σήμερα την Τσικνοπέμπτη με κέφι, γλέντι και ξεφάντωμα σε κάθε γωνιά, κάθε πόλη και χωριό, οικισμό και γειτονιά!

Σύλλογοι, επαγγελματίες και ιδιώτες θέλουν να τηρήσουν και να τιμήσουν και φέτος το έθιμο του τσικνίσματος. Παντού ψητά και τσίκνα, η επιθυμία τους. Άλλωστε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, σε καφενεία, καταστήματα, πλατείες, γειτονιές, οι Έλληνες τιμούν τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα. Η Τριφυλία θέλει και φέτος να το γιορτάσει, από άκρη σε άκρη, με την τσίκνα να απλώνεται και να «ευωδιάζει» την ατμόσφαιρα.

Κάλεσμα για τσίκνισμα στην Κυπαρισσία έχει απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, ενώ στις 12.00 στον πλάτανο της Άνω Πόλης, στην είσοδο του Κάστρου, τσικνίζει ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης. Τσίκνισμα και γλέντι διοργανώνει το Συμβούλιο Κοινότητας Μαραθόπολης με κεράσματα και προσφορές σε λαχταριστά εδέσματα!

Στους Γαργαλιάνους ψητά σε καταστήματα πέριξ της πλατείας και στην αγορά.

Στα Φιλιατρά, στον πεζόδρομο αλλά και σε καφενεία και άλλα καταστήματα, θα τηρήσουν και τα τιμήσουν το έθιμο, όπως και Σύλλογοι γονέων.

Τσικνίσματα και στο Καλό Νερό και το Κοπανάκι, αλλά και σε κάθε γωνιά της Τριφυλίας.

Παντού ετοιμασίες με την ευχή «να κρατήσει ο καιρός» και να μη βρέχει!

Του Ηλία Γιαννόπουλου