Φυλάκιση σε Ρομά για κλοπή εργαλείων

Φυλάκιση σε Ρομά  για κλοπή εργαλείων

Σε μόλις ενός έτους φυλάκιση, από 6 χρόνια κάθειρξης, μείωσε χθες την ποινή του ένας Ρομά για κλοπή που είχε κάνει το 2012.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 θόρυβος σήκωσε από το κρεβάτι του το μάρτυρα και είδε ένα άτομο να κλέβει αντικείμενα και εργαλεία από την πιλοτή οικίας και να φεύγει με ένα ασημί αυτοκίνητο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, έκλεψε από την πιλοτή δύο πιστόλια αεροσυμπιεστή κομπρεσέρ, τα οποία ζύγιζαν 25 και 35 κιλά, δέκα χάλκινες παλαιές κατσαρόλες κι ένα χάλκινο καζάνι.

Ο κατηγορούμενος λίγες ώρες μετά επέστρεψε, κλέβοντας ακόμα και κάποια εργαλεία για χωματουργικές εργασίες. Συνολικά έκλεψε πράγματα αξίας περίπου 10.000 ευρώ.

Από τα στοιχεία του αυτοκινήτου που έδωσε στην Αστυνομία ο μάρτυρας, διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον αδελφό του κατηγορουμένου, ο οποίος όμως εκείνη την περίοδο ήταν στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του χθες, όχι μόνο είπε ότι δεν ξέρει τίποτα για τις κλοπές, αλλά «έδωσε» και το γιο του, λέγοντας ότι είχε εκείνη την ημέρα το αυτοκίνητο. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε και σε δεύτερο βαθμό.

Β.Β.