Έκκληση του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου στην τοπική κοινωνία για αίμα

Έκκληση του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου στην τοπική κοινωνία για αίμα

Φορείς της Καλαμάτας συμμετείχαν στην αιμοδοσία δίνοντας το παράδειγμα 

Με ικανοποιητική ανταπόκριση συνεχίζεται η λειτουργία του Τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας (παλιό στρατόπεδο, Τέντα), που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή. Χθες, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, αλλά και δεκάδες πολίτες, βρέθηκαν στο κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ δίνοντας αίμα και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης, σημείωσε ότι έδωσαν αίμα και παράλληλα παροτρύνουν όλους τους συμπολίτες να πράξουν το ίδιο. Τόνισε δε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για αίμα, καθώς μαζί με τον αγώνα για τον “κορωνοϊό” πρέπει να σκεφτόμαστε κι όλους αυτούς που πάσχουν απ’ άλλες ασθένειες. 

Ο Περικλής Ξηρογιάννης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, απηύθυνε επίσης κάλεσμα για αίμα, σημειώνοντας και τη στήριξη που πρέπει όλοι οι πολίτες να επιδείξουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το προσωπικό που το στελεχώνει, καθώς αυτός είναι ο «στρατός» μας σ’ αυτή τη πολύ μεγάλη «μάχη» που δίνουμε. 

Στο νέο χώρο αιμοδοσίας βρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος σημείωσε ότι το Επιμελητήριο και όλα τα μέλη του στέκονται «αρωγοί στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας». Ζήτησε απ’ όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας να αφιερώσουν 5 λεπτά από τη ζωή τους προσφέροντας αίμα, ενώ έκανε γνωστό ότι το Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τα καταστήματα αθλητικών “Cosmos” της οικογένειας Βλαχονικολού, διοργανώνουν αιμοδοσία τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, με περισσότερες λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές κατά το επόμενο διάστημα.

Ευχαριστίες και έκκληση Μπέζου στην τοπική κοινωνία

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, που συμμετείχε στην αιμοδοσία χθες το πρωί, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους θεσμικούς φορείς που έδωσαν το «παρών», αλλά και στους πολίτες της Μεσσηνίας. 

Ξεκαθάρισε ότι υπάρχει επάρκεια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ωστόσο η ανάγκη για αίμα είναι καθημερινή. Σ’ αυτό το σημείο έκανε έκκληση σ’ ολόκληρη την τοπική κοινωνία να συνεχίσει να προσέρχεται στο κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ και να δίνει αίμα. Ευχαρίστησε, δε, και το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας για την άρτια οργάνωση και την ασφάλεια με την οποία γίνεται η αιμοδοσία αυτές τις ημέρες. 

Του  Κώστα Γαζούλη