Έρημοι δρόμοι & έλεγχοι από χθες

Έρημοι δρόμοι & έλεγχοι από χθες

Έκκληση για επικοινωνία με το «100» μόνο για σοβαρές περιπτώσεις

Τη μεγαλύτερη κινητοποίηση συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας που έχει γίνει στη νεώτερη ιστορία και δεν είναι άσκηση, γνώρισε χθες και η Μεσσηνία, ιδιαίτερα η Καλαμάτα, με ελέγχους πολιτών και οχημάτων στo πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Η πλειοψηφία των πολιτών, όπως φάνηκε, είχε συμμορφωθεί με τις επιταγές του νέου μέτρου, ενώ χθες αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες έκαναν μόνο συστάσεις και παραινέσεις στους πολίτες και τους υποδείκνυαν το σωστό τρόπο για τα έγγραφα που πρέπει να έχουν στις μετακινήσεις τους.

Από σήμερα, όμως, όπως ξεκάθαρα τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Ηλίας Αξιοτόπουλος, θα υπάρξει αυστηρή τήρηση των μέτρων και επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Μεγάλη κινητοποίηση
Από τις 6.00 το πρωί που ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας, συνεργεία της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής «μπλόκαραν» κομβικά σημεία της Καλαμάτας και των εξόδων της και έκαναν ελέγχους.

Ιδιαίτερα στο Ασπρόχωμα, στο ύψος του ΟΑΕΔ, συνεργείο της Αστυνομίας πραγματοποιούσε ελέγχους και στο ρεύμα εισόδου και στο ρεύμα εξόδου.

«Η κινητοποίηση της Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, είναι μεγάλη. Συστήνουμε στους πολίτες να μένουν στο σπίτι. Δεν πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις. Όποιος όμως μετακινείται, πρέπει να έχει τις απαραίτητες βεβαιώσεις όπως προβλέπεται. Να κάνουμε όλοι υπομονή και να υπακούμε, για να προλάβουμε τα χειρότερα», τόνισε ο κ. Αξιοτόπουλος.

Από σήμερα οι έλεγχοι θα είναι αυστηρότεροι και, φυσικά, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Πήρε «φωτιά» το «100»
Σύμφωνα και με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν χθες κατά την επίσημη απογευματινή ενημέρωση, οι αγρότες μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους, όμως πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους, Έλληνες ή τους αλλοδαπούς.

Στο μεταξύ, χθες από νωρίς το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του «100» στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας πήρε «φωτιά», με τους πολίτες να επικοινωνούν και να ρωτούν για τα νέα μέτρα και τι πρέπει να κάνουν.

Ο αστυνομικός διευθυντής έκανε έκκληση στους πολίτες να καλούν το «100» μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και πραγματικός λόγος, γιατί υπερφορτώνεται το κέντρο και εκείνη τη στιγμή μπορεί να καθυστερούν την επικοινωνία με έναν συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ανάγκη και χρειάζεται τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη