Όταν η «Μαύρη Θύελλα» ισοπέδωσε με 3-0 τον Ολυμπιακό (βίντεο)

Όταν η «Μαύρη Θύελλα» ισοπέδωσε με 3-0 τον Ολυμπιακό (βίντεο)

Μια από της σπουδαιότερες νίκες της στην ιστορία της, σημείωσε η «Μαύρη Θύελλα» σαν σήμερα 24 χρόνια πριν!

Το απόγευμα του Σαββάτου της 31ης Μαρτίου του 1996 στο στάδιο του «Μεσσηνιακού» οι παίκτες του Σουηδού Μπο Πέτερσον, «ισοπέδωσαν» με 3-0 τον Ολυμπιακό που προσπαθούσε να βγει από τα «πέτρινα» χρόνια, σημειώνοντας τη μοναδική νίκη μέχρι σήμερα, απέναντι στην ομάδα του Πειραιά.

Το σκορ είχε ανοίξει στο 26ο λεπτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος, όταν ύστερα από σέντρα του Γκανέζου Τζόνσον από αριστερά, σούταρε με μεγάλη δύναμη μέσα από την περιοχή και αφού  η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Καραταϊδη κατέληξε στα δίχτυα. Το 2-0 σημείωσε ο Πέτρος Τεγγελίδης, όταν από ασιστ του Βασίλη Μπλέτσα βρέθηκε τετ α τετ με τον Αλέκο Ράντο.  Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μαύρης Θύελλας έδωσε στο 86ο λεπτό ο Αλέκος Δέδες, όταν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-0.


Η «Μαύρη Θύελλα» σε εκείνη την αναμέτρηση παρατάχθηκε με τους:
Κοψαχείλη, Ντούντου, Σακελλαρόπουλο, Κωνσταντινίδη, Τζούμπα, Μπλέτσα, Στυλιανόπουλο (84’ Κωστούλα) Δέδε (90’ Γκόλια), Τεγγελίδη (77’ λ.τ. Οφορίκουε), Λυμπερόπουλο και Τζόνσον.
 
Ο Ολυμπιακός του Τάκη Περσία: Ράντος, Αμανατίδης, Καλατζής (64’ Τρούπκος), Καραπιάλης, Καραταϊδης, Ιωαννίδης (70’ Μαρινάκης), Αλεξανδρής, Πασσαλής, Καρασσαβίδης, Γεωργάτος (64’ Σαπάνης) και Ίβιτς.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος μετά από αυτή τη σπουδαία νίκη έδωσε πριμ 3εκ. δραχμές στους παίκτες της Καλαμάτας. Στο γήπεδο κόπηκαν 7.030 εισιτήρια , ενώ ο κόσμος ήταν περισσότερος από 10.000 καθώς μαθητές κάτω των 16 και γυναίκες έμπαιναν στη θύρα των ορθίων, στο “πέταλο” δωρεάν. 

*Το ίδιο βράδυ της 31ης Μαρτίου του 1996, η Καλαμάτα υποδέχθηκε με λαμπρή τελετή στην κεντρική πλατεία την Ολυμπιακή Φλόγα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα.