Αγωνία για δυο ύποπτα κρούσματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αγωνία  για δυο ύποπτα κρούσματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αύριο το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Ινστιτούτο Παστέρ

 «Συναγερμός» σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για ακόμα μια φορά λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα περιστατικά που ερευνώνται ως ύποπτα για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο της πόλης είναι δυο.

Το ένα αφορά 45χρονο άνδρα ο οποίος προσήλθε σήμερα το πρωί στα επείγοντα με συμπτώματα του ιού. Όπως, ενημέρωσε τους ιατρούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχε μεταβεί σε περιοχές του νομού Ηλείας, όπου υπάρχουν αρκετά κρούσματα, για επαγγελματικούς λόγους. Άμεσα, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που έχει διαμορφωθεί από τον ΕΟΔΥ, και δείγμα του ασθενή εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Το δεύτερο περιστατικό που εξετάζεται προκάλεσε μεγαλύτερη αναστάτωση σε ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλα περιστατικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Συγγενής ασθενούς που ετοιμαζόταν για εξιτήριο το πρωί επικοινώνησε με την εφημερίδα και μας έκανε γνωστό ότι ξαφνικά το προσωπικό του Νοσοκομείου τους ζήτησε να μπουν όλοι μέσα στους θαλάμους, έκλεισαν τις πόρτες και δεν υπήρχε καμία περαιτέρω ενημέρωση. Αργότερα, έμαθαν ότι πρόκειται για περιστατικό ύποπτο για κορωνοϊό ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους, γιατί αυτός ο ασθενής δεν βρίσκεται σε απομόνωση αλλά σε διπλανό θάλαμο από τους ασθενείς συγγενείς τους.

Όπως ενημερωθήκαμε, πρόκειται για άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας από προηγούμενες ημέρες και σήμερα το πρωί εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να αποσταλεί δείγμα για εξετάσεις και σ’ αυτή την περίπτωση για να διαπιστωθεί μη τυχόν ο ασθενής είναι θετικός στο νέο ιό.

Σε επικοινωνία μας αργά το απόγευμα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μας ενημέρωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των δυο ασθενών αναμένονται αύριο το πρωί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην χώρα, αναμένεται και στο νοσοκομείο Καλαμάτας το επόμενο χρονικό διάστημα να αποτελούν «καθημερινότητα» τα περιστατικά ύποπτα στον κορωνοϊό. Γι’ αυτό οι πολίτες δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται και να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Του Κώστα Γαζούλη