Αλλαγές στη λειτουργία ΚΕΠ, ΔΟΥ και Διοικητηρίου

Αλλαγές στη λειτουργία ΚΕΠ, ΔΟΥ και Διοικητηρίου

Η εφαρμογή αυστηρών μέτρων λειτουργίας σε όλες τις υπηρεσίες και της Μεσσηνίας ξεκίνησε από χθες και πλέον η λειτουργία τους είναι περιορισμένη και με ελάχιστη επαφή με κοινό.

Στο Διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, από χθες έκλεισε και η δεύτερη πόρτα και η ελεγχόμενη πλέον είσοδος γίνεται μόνο από την πλευρά της οδού Αριστομένους, αφού οι πολίτες δηλώσουν τα στοιχεία τους και κριθεί ότι είναι απαραίτητη η επίσκεψή τους σε κάποια υπηρεσία.

Στο Διοικητήριο χθες κυριαρχούσαν οι άδειοι διάδρομοι και στη μοναδική είσοδο υπήρχε υπάλληλος που έπαιρνε αναλυτικά τα στοιχεία των πολιτών, υπήρχε δε επικοινωνία με το γραφείο που ζητούσαν να επισκεφθούν. 

Η είσοδος επιτρεπόταν σε έναν έναν και όποιος έμπαινε μέσα τού υποδεικνυόταν να κάνει χρήση αντισηπτικού που είχε τοποθετηθεί στους ανελκυστήρες.

Έκτακτα μέτρα

Έκτακτα μέτρα ισχύουν και στη λειτουργία των ΚΕΠ για την προστασία υπαλλήλων και πολιτών. Έτσι, από χθες Δευτέρα, τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ωράριο 7.30 π.μ. έως 15.00.

Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται, χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή, τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών.

Επίσης, από χθες άλλαξε και ο τρόπος επικοινωνίας και συναλλαγής με τις ΔΟΥ, τα Τελωνεία και τα υποκαταστήματα του Χημείου. Η προσέλευση του κοινού περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο και οι συναλλασσόμενοι θα διατυπώνουν τα αιτήματά τους τηλεφωνικά ή μέσω email.  Όλα τα έγγραφα που ζητούν οι ενδιαφερόμενοι, θα τους αποστέλλονται μέσω email και θα πρέπει να έχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου υπαλλήλου.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό ο ενδιαφερόμενος να εξυπηρετηθεί εξ αποστάσεως, αυτό θα γίνεται μόνο μέσω ραντεβού. 

Της Βίκυς Βετουλάκη