Αντιδήμαρχος Τριφυλίας ξανά ο Γιώργος Ασημακόπουλος «μετά βαΐων και κλάδων»

Αντιδήμαρχος Τριφυλίας ξανά ο Γιώργος Ασημακόπουλος «μετά βαΐων και κλάδων»

Ο εκλεγείς πρώτος των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης με το συνδυασμό «Άνοδος Τριφυλίας» του δημάρχου, Γιώργου Λεβεντάκη, είχε οριστεί το Σεπτέμβριο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Καθαριότητας, με παραγωγή έργου στους τομείς ευθύνης του, αλλά ο κ. Λεβεντάκης τον «καρατόμησε» με συνοπτικές διαδικασίες εξαναγκάζοντάς τον σε παραίτηση στις 28 Δεκεμβρίου, μετά από όσα είπε ο κ. Ασημακόπουλος σε βάρος των κ.κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και Δημήτρη Δριμή, όντας δημαρχεύων στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 27 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα τότε το ζήτημα της «καρατόμησης» του κ. Ασημακόπουλου δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον κ. Λεβεντάκη με σχετική δημοσίευση στο λογαριασμό του συνδυασμού του στο facebook υποχρεώνοντας τον κ. Ασημακόπουλο να υποβάλλει την παραίτησή του και, παράλληλα, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Κατσίβελα, τονίζοντας πως εάν δεν τα έπραττε αυτά δεν θα έχει καμία θέση πλέον στην παράταξή του.

Ο κ. Ασημακόπουλος την επόμενη κιόλας μέρα, στις 29 Δεκεμβρίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε δημόσια συγγνώμη σε Κατσίβελα και Δριμή, στους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες της Τριφυλίας, θέτοντας παράλληλα την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου, Λεβεντάκη, μετά όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας την 27η Δεκεμβρίου και προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Λεβεντάκη. 

Ο κ. Λεβεντάκης έκανε αποδεκτή, στη συνέχεια την παραίτηση του κ. Ασημακόπουλου αναλαμβάνοντας ο ίδιος τα καθήκοντα αντιδημάρχου καθαριότητας μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου οπότε και ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει αρμοδιότητες Καθημερινότητας και Καθαριότητας ο μέχρι τότε αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Παραγωγής, Αλέκος Κουτρουμπής και στη θέση του ο Σωτήρης Μπακούρος.

Με την υπ’ αρ. 419/2020 απόφαση δημάρχου Τριφυλίας με θέμα «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε Αντιδημάρχους Δήμου Τριφυλίας» ο κ. Λεβεντάκης «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Τροποποιεί την Α.Δ. 209/2020 περί ορισμού Αντιδημάρχων Δήμου Τριφυλίας ως εξής: 1.Ορίζει Αντιδήμαρχο Πρασίνου τον κ. Ασημακόπουλο Γεώργιο του Ιωάννη µε θητεία από 14-03-2020 μέχρι 04-09-2020 και μεταβιβάζει την αρμοδιότητα εποπτείας και ευθύνης, όπως παρακάτω: αρμοδιότητες πρασίνου – σχεδιασμού και εποπτείας αρμοδιότητες συντήρησης πρασίνου αρμοδιότητες κοιμητηρίων…».

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος αναλαμβάνει ξανά αντιδήμαρχος Τριφυλίας συμμετέχοντας ενεργά και ουσιαστικά στο σχήμα διοίκησης του δήμου Τριφυλίας, δυόμισι περίπου μήνες μετά την «καρατόμησή» του και αυτό, αν μη τι άλλο, αναδεικνύει το γεγονός ότι ο κ. Λεβεντάκης έκρινε την ικανότητα και δυνατότητά του να προσφέρει καθώς και το μετρήσιμο αποτέλεσμα που είχε παραχθεί τους τέσσερις μήνες της αντιδημαρχίας του πριν από την καρατόμησή του αλλά, προφανώς μπορεί κάποιος να εικάσει ότι για να λάβει μέσα σε μόλις δυόμισι μήνες απόφαση για να ορίσει ξανά αντιδήμαρχο τον κ. Ασημακόπουλο ίσως να διαπίστωσε και κάποιες αρρυθμίες σε τομείς δράσης και έργου του δήμου που με αντιδήμαρχο τον κ. Ασημακόπουλο να δουλεύουν καλύτερα, αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα σε σχέση με το μέχρι χθες παραχθέν έργο των αντιδημάρχων.

Αντιδήμαρχος ξανά, λοιπόν, ο Γιώργος Ασημακόπουλος «μετά βαΐων και κλάδων» αλλά χωρίς Γολγοθά μπροστά καθώς ο ίδιος τον ανέβηκε το παρελθόν διάστημα από την καρατόμησή του και πλέον μόνο να προσφέρει στον τόπο και τους συμπατριώτες του, προφανώς, θα έχει ως στόχο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου