Εξιχνιάσθηκαν απόπειρα και κλοπές στην Καλαμάτα από τρεις δράστες

Εξιχνιάσθηκαν απόπειρα και κλοπές στην Καλαμάτα από τρεις  δράστες

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με διάφορες συλλήψεις πραγματοποιήθηκε και στη Μεσσηνία το πρωί της Πέμπτης. Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 860 άτομα, εκ των οποίων 671 ήταν Έλληνες και 189 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 658 οχήματα. 

Προσήχθησαν 90άτομα, από τα οποία 49 ήταν Έλληνες και 41 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 48 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 301 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία συνολικά συνελήφθησαν 22 άτομα και συγκεκριμένα:

Δύοάτομα, για ναρκωτικά. Ένας 35χρονος, γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στη Θουρία βρέθηκαν σε πλαστικές σακούλες με χώμα να καλλιεργεί 5 φυτά ινδικής κάνναβης, ύψους από 5 έως 10 εκατ. Επίσης, συνελήφθη ένας 23χρονος Ρομά στον Αγ. Κωνσταντίνο, διότι στην κατοχή του, βρέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 1,4 γραμμ.

ΤρειςΈλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΤέσσεριςΈλληνες, για καταδικαστικά έγγραφα και ανάμεσά τους ένας 20χρονος ως ανυπότακτος. 

ΤέσσεριςΈλληνεςκαιέναςαλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ένας18χρονος, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. 

Επτάαλλοδαποί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κλοπές

Επίσης, στα πλαίσια της επιχείρησης, εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο κλοπές σε σπίτι και επιχείρηση και μία απόπειρα σε ιατρείο, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 25.12.2019 έως 21.2.2020 στην Καλαμάτα. 

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι ένας 42χρονος, στις 21 Φεβρουαρίου, νωρίς το απόγευμα, αποπειράθηκε να διαρρήξει είσοδο οδοντιατρείου, σε ώρα που αυτό ήταν κλειστό. Όμως, η υπάλληλος ήταν στο οδοντιατρείο  τον αντιλήφθηκε και αυτός τράπηκε σε φυγή.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ένας 23χρονος Ρομά από το απόγευμα των Χριστουγέννων έως την άλλη ημέρα, διέρρηξε και μπήκε σε Κέντρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και αφαίρεσε το ποσό τω 40 ευρώ.

Τέλος, εξακριβώθηκε ότι στις 10 Φεβρουαρίου, ένας 40χρονος Ρομά μπήκε στην αυλή σπιτιού στην Καλαμάτα και αφαίρεσε ένα χάλκινο καζάνι και ένα χάλκινο ηλιακό συλλέκτη.

Και για τις τρεις υποθέσεις σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος των δραστών για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη