Χωρίς θανατηφόρο τροχαίο ο Μάρτιος στη Μεσσηνία

Χωρίς θανατηφόρο τροχαίο  ο Μάρτιος στη Μεσσηνία

Σημειώθηκαν μόνο τρία, με ένα σοβαρά τραυματία και τρεις ελαφρά

Ένας σχετικά καλός μήνας ήταν ο Μάρτιος που πέρασε για τη Μεσσηνία σε ό,τι αφορά τα τροχαία ατυχήματα, καθώς δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο, αλλά ένα σοβαρό και δύο ελαφρά.

Ειδικότερα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν συνολικά 24 τροχαία ατυχήματα με 29 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με δύο νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τρεις σοβαρά τραυματίες και 20 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 24 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία το Μάρτιο σημειώθηκε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία και δύο ελαφρά με τρεις ελαφρά τραυματίες.

Έλεγχοι και παραβάσεις

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, αντικανονικό προσπέρασμα, παραβίαση προτεραιότητας και απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Μάρτιο, συγκροτήθηκαν 496 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.367 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 161 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.369 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα: 1.748 για υπερβολική ταχύτητα.  147 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.  140 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 127 για ΚΤΕΟ. 65 για παραβίαση σηματοδότη. 51 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.  38 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 25 για αντικανονικούς ελιγμούς. 13 για αντικανονικό προσπέρασμα.10 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 5 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη