Επίθεση Λεβεντάκη για οδοιπορικά σε Δριμή που ανταπέδωσε με νύξη για κατάσχεση αντιμισθίας

Επίθεση Λεβεντάκη για οδοιπορικά σε Δριμή που ανταπέδωσε με νύξη για κατάσχεση αντιμισθίας

Ο δήμαρχος «κατηγόρησε» το Δριμή όπως κι ο Ασημακόπουλος , τον οποίο όμως «καρατόμησε» από αντιδήμαρχο

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στο ξεκίνημα σχεδόν της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης, σχετικά με τα οδοιπορικά που δικαιούται ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, Δημήτρης Δριμής (όπως και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι), ο οποίος ανταπέδωσε με νύξη για κατάσχεση αντιμισθίας. Αξίζει δε να τονιστεί ότι όσα καταλόγισε στον κ. Δριμή ο κ. Λεβεντάκης είναι ακριβώς τα ίδια που είχε αναφέρει για τον κ. Δριμή ο Γιώργος Ασημακόπουλος στη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2019, μετά την οποία «καρατομήθηκε» από το αξίωμα του αντιδημάρχου και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες και δημοσιοποίηση του ζητήματος από τον ίδιο το δήμαρχο Τριφυλίας.

Δύο μήνες μετά, ο ίδιος ο κ. Λεβεντάκης εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του κ. Δριμή χρησιμοποιώντας σχεδόν τα ίδια λόγια και προσάπτοντας ακριβώς τις ίδιες «κατηγορίες» που είχε ισχυριστεί ο κ. Ασημακόπουλος όντας δημαρχεύων στην προαναφερθείσα συνεδρίαση σα να μην έχει προηγηθεί τίποτα και να μην τρέχει κάτι, λες και δεν είναι ο ίδιος που «καρατόμησε» τον αντιδήμαρχό του για όσα διαδραματίστηκαν στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του Σώματος.

Προχθές,  ο ίδιος ο κ. Λεβεντάκης επανέλαβε όσα είχε αναφέρει ο κ. Ασημακόπουλος σε εκείνη τη συνεδρίαση για τον κ. Δριμή, γεγονός που ενδεχομένως να προκαλεί απορίες αλλά και εικασίες για το εάν αυτά έχουν προ μηνών συζητηθεί και ήταν και είναι στο πλαίσιο της ρητορικής της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας σε βάρος του κ. Δριμή.

Ενδιαφέρον θα είχε να γινόταν γνωστή, δια δημόσιας τοποθέτησης, η άποψη και θέση, επί αυτών, των αξιωματούχων και απλών συμβούλων των συνεργαζόμενων παρατάξεων με το δήμαρχο Τριφυλίας, εάν δηλαδή συμφωνούν και υιοθετούν όσα είπε προχθές σε βάρος του κ. Δριμή ο κ. Λεβεντάκης ή διαφωνούν με αυτά η κα Παναγιωτοπούλου, ο κ. Ανδρινόπουλος και (εσχάτως) ο κ. Μπακούρος καθώς και οι σύμβουλοι που εξελέγησαν με τις παρατάξεις τους. Βέβαια, στη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου ο κ. Ασημακόπουλος είχε επιτεθεί και σε βάρος του κ. Κατσίβελα, αλλά – όπως είναι πια γνωστό σε όλους – επίθεση σε βάρος του κ. Κατσίβελα με πολύ σκληρότερους χαρακτηρισμούς, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο και για προσωπικά θέματα άσχετα με το δήμο και δημοτικά ζητήματα, έχει εξαπολύσει πολλάκις και εξαπέλυσε και προχθές ο ίδιος ο κ. Λεβεντάκης.

Η μόνη διαφορά είναι ότι στη συνεδρίαση με τον κ. Ασημακόπουλο ήσαν απόντες οι κύριοι Δριμής και Κατσίβελας. Από τα ανωτέρω αληθινά γεγονότα, τι συμπέρασμα άραγε να εξάγει κανείς για την «καρατόμηση» του πρώτου τη τάξει αντιδημάρχου, Καθημερινότητας και Καθαριότητας, Γιώργου Ασημακόπουλου, από το δήμαρχο Τριφυλίας;

Στην ημερήσια διάταξη της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν 9 θέματα και εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκαν 8 θέματα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση παρατάξεων της αντιπολίτευσης με «μομφή» για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και του δήμου και προχειρότητα και απουσία προγραμματισμού της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, Δημήτρης Δριμής, έψεξε τον πρόεδρο του Σώματος κι εκφράζοντας άρνηση να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα επεσήμανε ότι δεν έχουν εισηγήσεις των θεμάτων οι δημοτικοί σύμβουλοι, κάτι που έχει επισημάνει πολλάκις και σε προηγούμενες συνεδριάσεις τόσο για θέματα της ημερήσιας διάταξης όσο και κυρίως για θέματα που τίθενται εκτός ημερήσιας διάταξης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Τριφυλίας που του επιτέθηκε προσωπικά και με σφοδρότητα. «Τον πείραξε που δεν υπάρχει φωτοτυπία της εισήγησης. Και δεν τον πειράζει που για να έρθει στο συμβούλιο ζητάει και τα μεταφορικά του για να εκπροσωπήσει το λαό της Τριφυλίας. Δεν σας πειράζει αυτό. Αυτό δεν σας πειράζει, κ. Δριμή» είπε ο κ. Λεβεντάκης, με τον κ. Δριμή να λέει πως, «Τώρα είναι σοβαρό θέμα, κ. δήμαρχε».

Ο δήμαρχος συνεχίζοντας την επίθεσή του εξαπέλυσε πυρά σε βάρος του κ. Δριμή αναφέροντας ότι, «κι όταν ζητήσατε να πάτε να εκπροσωπήσετε το μαρτυρικό χωριό το οποίο κατάγεστε και σας είπα πηγαίνετε βαρέθηκα να υπογράφω χαρτιά να σας πληρώσουμε το ξενοδοχείο 80 ευρώ. Τι έρχεστε τώρα να πείτε; Ότι ενδιαφέρεστε για την Τριφυλία; Σε παρακαλώ πάρα πολύ, σε παρακαλώ πάρα πολύ, οι προσποιήσεις και οι μάσκες να πέφτουνε, σε όλους. Απαντώντας ο κ. Δριμής είπε πως είναι προσωπικό το θέμα και ζήτησε από τον πρόεδρο το λόγο αναφέροντας πως «Σας συμφέρει να μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Μιλάτε λοιπόν για ένα δήμαρχο ο οποίος είναι εδώ, με μια αυτοδιοικητική πορεία 22 ετών, που ’χει κάνει το πρώτο έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , βιολογικό και αποχέτευση, και το λέτε για χρήματα; Τι χρήματα; Ποιο ξενοδοχείο; Και λέω το εξής, λοιπόν, δήμαρχε: Θα πάρω, διεκδικώ λοιπόν για εμένα και τους συμβούλους αυτά που προβλέπει ο νόμος. Δε θέλω να πω περισσότερα γιατί σέβομαι δηλαδή το θεσμό που εκπροσωπείτε», με τον κ. Λεβεντάκη να του ανταπαντά «όχι, να πείτε περισσότερα, να μην τον σεβαστείτε, σας δίνω εγώ το ελεύθερο. Για να δείτε τι γνωρίζω εγώ» και τον κ. Δριμή να του λέει «μου το δίνετε το ελεύθερο;» κι ο κ. Λεβεντάκης να αναφέρει «Ελεύθερα. Για να δείτε τι γνωρίζω εγώ και μη μ’ εξαναγκάσετε να τα φέρω στο τραπέζι»,  με τον κ. Δριμή να ρωτά «εμένα; Εμένα;». Ακολούθως ο δήμαρχος Τριφυλίας απευθυνόμενος πάντα προσωπικά στον κ. Δριμή είπε «Είναι τυχαίο που 20 χρόνια σας έχουν εκεί;», με τον τελευταίο να ρωτά «που εκεί;» και τον κ. Λεβεντάκη να απαντά «ναι, εκεί. Στην αντιπολίτευση. Είναι τυχαίο;», με τον κ. Δριμή να του λέει «σας εύχομαι, λοιπόν, δήμαρχε, να επανεκλεγείτε όπως εγώ». Στη συνέχεια ο κ. Λεβεντάκης είπε ότι, «Ο κόσμος βαρέθηκε, σας έμαθε, σας ακολούθησε, γνωρίζει την πορεία καθενός και δε μπορείτε ν’ αλλάξετε την κοινή γνώμη… […] Αυτό που κάνετε είναι μόνο να λασπολογείτε, να κουράζετε τον κόσμο και να ’ρχεστε εδώ υποτίθεται να δείχνετε όψιμο ενδιαφέρον…».

Απαντώντας ο κ. Δριμής, σε έντονο ύφος, τόνισε στον κ. Λεβεντάκη ότι, «Κρίνετε, ενώ ήσασταν απών, ανθρώπους που ήταν παρόντες και δουλεύουν. Δεν σας τιμά αυτό. Και δέχομαι την πολιτική κριτική αλλά δε δέχομαι τα προσωπικά. Δε μπορεί να λέτε, λοιπόν, γιατί θα σας αντιλέξω ότι παίρνετε το μισθό σας και τα δικά μου χρήματα δεν κινδυνεύουν ούτε από κατάσχεση, ούτε από τίποτα»…

Του Ηλία Γιαννόπουλου