Ηλ Αξιοτόπουλος: Αύξηση περιπολιών μέρα και νύχτα με όλο το αστυνομικό προσωπικό

Ηλ Αξιοτόπουλος: Αύξηση περιπολιών μέρα και νύχτα με όλο το αστυνομικό προσωπικό

Για να αποτραπούν παραβατικά φαινόμενα

Αυξημένα είναι τα αστυνομικά μέτρα τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία, ενώ οι εποχούμενες περιπολίες έχουν ενισχυθεί με αστυνομικούς απ’ όλες τις υπηρεσίες. Όπως τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος, Ηλίας Αξιοτόπουλος, μετά την απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης από τον κορωνοϊό, η Αστυνομία έχει προβλέψει ότι πιθανών να υπάρξουν περιστατικά απόπειρας διάρρηξης και για την καταστολή τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών, αυξάνει τα μέτρα.

Αύξηση περιπολιών

Όπως σημείωσε ο κ. Αξιοτόπουλος, ήδη έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, με έμφαση δε στα αστικά κέντρα. Η ενίσχυση των περιπολιών συνεχίζεται απ’ όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού και στα γραφεία μένουν μόνο οι αναγκαίοι.

«Όλοι οι υπόλοιποι θα ενισχύσουν την εποχούμενη περιπολία για την πρόληψη των κλοπών και των διαρρήξεων. Η παρουσία μας θα είναι εμφανής και έντονη, ώστε να επεμβαίνουμε σε κάθε περιστατικό. Επίσης, συνιστούμε στον κόσμο να αποφεύγει τις συναθροίσεις, καθώς πλέον προβλέπονται ποινές, ανάλογα με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί», τόνισε ο κ. Αξιοτόπουλος, προσθέτοντας ότι οι περιπολίες θα αυξηθούν ημέρα και νύχτα και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. 

Παράλληλα, υπάρχει αστυνομική παρουσία σε μεγάλα καταστήματα τροφίμων και οικονομικού ενδιαφέροντος.

Ενίσχυση

Από τις 17 Μαρτίου υπάρχει αναστολή όλων των αδειών για τους αστυνομικούς, καθώς, όπως σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής, εκτός από την αστυνομική καθημερινότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν, πρέπει οι περιπολίες να είναι ενισχυμένες για να προστατεύσουν τον πολίτη και να εφαρμόσουν τις νέες αποφάσεις.

Τις περιπολίες ενισχύουν και αστυνομικοί από τα επαρχιακά τμήματα και τα επιτελεία, αλλά και υπηρεσίες όπως οι αστυνομικοί σταθμοί των αεροδρομίων, που πλέον το αντικείμενό τους έχει ελαχιστοποιηθεί.

«Πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να μείνουν στο σπίτι και εμείς κυκλοφορούμε για την ασφάλειά τους. Καλούμε τους μαθητές να μην συναθροίζονται σε παιδικές χαρές και πάρκα και όσοι βγαίνουν για πεζοπορία να κρατούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν το συνωστισμό. Να γίνουμε όλοι υπεύθυνοι. Θέλουμε να ενημερώσουμε επίσης, ότι οι πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την Αστυνομική Διεύθυνση ή τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων, ανανέωση αδειών κυκλοφορίας και ενστάσεων επί τροχαίων παραβάσεων, πρέπει πλέον να κλείνουν ραντεβού με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός ατόμων, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορούν να προσέλθουν μόνο για να καταγγείλουν ποινικά κολάσιμα αδικήματα».

Τέλος, ο κ. Αξιοτόπουλος, σημείωσε ότι έχει γίνει απολύμανση στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ έχει αποσταλεί από το Υπουργείο, και έχουν χορηγηθεί στο προσωπικό, μάσκες και γάντια, τα οποία συνεχώς ανανεώνονται, ενώ υπάρχουν αντισηπτικά στα γραφεία.

«Υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ανταστασόπουλο, όπου και αυτοί μας παρέδωσαν αρκετά εφόδια, όπως γάντια και αντισηπτικά, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας», κατέληξε.

Της Βίκυς Βετουλάκη