Η Μεσσήνια φαρμακοποιός Ευγενία Τσώνη σκιαγραφεί την «εμπειρία» της Μελβούρνης

Η Μεσσήνια φαρμακοποιός Ευγενία Τσώνη σκιαγραφεί την «εμπειρία» της Μελβούρνης

Έχει γίνει σαφές ότι ο κορωνοϊός αποτελεί παγκόσμια απειλή, με τους ανθρώπους να βιώνουν σχεδόν παντού ανάλογες καταστάσεις. Την «εμπειρία» της Μελβούρνης περιγράφει μια Ελληνίδα φαρμακοποιός, που κατάγεται από τη Μεσσηνία. Η κα Ευγενία Τσώνη, ανέφερε στο «Θ» τα παρακάτω: 

«Ακόμα δεν έχουμε πολλά μέτρα περιορισμού. Η κυβέρνηση σήμερα (σ.σ. η επικοινωνία έγινε την Πέμπτη 18/3) απαγόρεψε πάνω από 100 άτομα σε κλειστό χώρο και 500 άτομα σε ανοιχτό χώρο. Οποίος έρχεται από άλλο κράτος πρέπει να μείνει στο σπίτι για 14 μέρες. Τα σχολεία είναι ανοιχτά αλλά μερικά ιδιωτικά σχολεία και μερικά πανεπιστήμια έχουν κλείσει και οι μαθητές δουλεύουν online. Έχουμε άλλη 1.5 βδομάδα και τα παιδιά μετά έχουν 2 βδομάδες διακοπές. Μερικές επιχειρήσεις έχουν αφήσει τους εργάτες τους να δουλέψουν από το σπίτι αν μπορούν. Ο σύζυγός μου που είναι δημόσιος υπάλληλος θα δουλεύει από το σπίτι.

Σήμερα έχουμε περίπου 500 άτομα (λίγο παραπάνω απ’ την Ελλάδα) αλλά σήμερα είχαμε τις περισσότερες περιπτώσεις. Πολλοί γιατροί φωνάζουν και θέλουν να κλείσουν τα σχολεία κτλ, αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει μέχρι να αυξηθούν οι αριθμοί. Δεν ξέρω…έχω φόβο ιδίως για τους γονείς μας και τους ηλικιωμένους. Είμαστε μακριά από τον άλλο κόσμο αλλά δεν νιώθω ασφάλεια. Οι νέοι γυρίζουν έξω σαν να μην γίνεται τίποτα αλλά γενικά δεν κυκλοφορεί πολύς κόσμος.

Το χειρότερο είναι που τα σούπερ μάρκετ δεν έχουν τίποτα και ο κόσμος δεν βρίσκει τα βασικά- χαρτί υγείας, ρύζι, μακαρόνια. Γίνεται χαμός!

Εγώ είμαι η φαρμακοποιός αλλά αυτή την στιγμή δεν δουλεύω. Μια φίλη μου που έχει δικό της μεγάλο φαρμακείο μου είπε ότι έχουν τόσο πολλή δουλειά που δεν προφταίνουν να γεμίζουνε τα ράφια. Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και προσπαθούν να πάρουν όσα μπορούν μήπως δεν θα μπορούν να βγουν απ’ το σπίτι ή επειδή θα φοβούνται να βγούνε έξω αν εξελιχθεί».

Χ.Ε.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από τη “μακρινή” ρουτίνα της καθημερινότητας που έχει πάψει να ισχύει εδώ και ημέρες