Κράτησε ισορροπίες για τη δόμηση στο λιμάνι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Κράτησε ισορροπίες για τη δόμηση στο λιμάνι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Τη δεύτερη μέρα της τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με θέμα συζήτησης τις προτάσεις επί του αναθεωρημένου master plan του λιμανιού, βγήκε τελικά… λευκός καπνός.
Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων βρήκε κοινό βηματισμό, με αποτέλεσμα τα όσα συμφωνήθηκαν να κρίνονται ως ικανοποιητικά.

Βέβαια, η προχθεσινή εισηγητική απόφαση του Σώματος είναι μόνο «η αρχή του… τέλους». Το όλο θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, που θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις, ενώ μετά θα ξεκινήσει ο… «δρόμος των εγκρίσεων».

Με βάση την ενημέρωση που είχαμε, μόνο στο λιμενικό τετράγωνο 1, που συνηθίζεται να αποκαλείται “χιλιόμετρο”, κυριάρχησε η γνώμη των μελετητών. Σε ό,τι αφορά το Πάρκο του Λιμενικού, απαγορεύθηκε κάθε περίπτωση αύξησης της δόμησης, όπως και στα τμήματα των οδών από την Τσαμαδού μέχρι την Ακρίτα και από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τον ανατολικό υπήνεμο μόλο (σ.σ. στο ύψος του “Κοιλάκου”) 

Επιπρόσθετα, έπειτα από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλου, κατατέθηκε και έγινε δεκτή η πρόταση αποδέσμευσης των οδών Αναλήψεως και Ψαρών από τη Χερσαία Ζώνη του Λιμένος, αυτές να περάσουν στο Δήμο Καλαμάτας και η ρύθμιση της κυκλοφορίας τους να γίνει σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Καλαμάτας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, από την άλλη πλευρά, την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, Σταμάτη Μπεχράκη, ο οποίος ζητά απόλυτη διαφάνεια επί του θέματος και ενδελεχή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Τεχνικό Επιμελητήριο, Πολεοδομία, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενδιαφερόμενους πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής).

Α.Π.