Κυπελλούχος Μεσσηνίας ο ΑΟ Διαβολιτσίου

Κυπελλούχος Μεσσηνίας ο ΑΟ Διαβολιτσίου

Νίκησε με 2-1 τον ΑΟ Μεθώνης στο μεγάλο τελικό στον Κορδία

Κυπελλούχος Μεσσηνίας για πρώτη φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο ΑΟ Διαβολιτσίου, καθώς νίκησε με 2-1 τον ΑΟ Μεθώνης στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη σήμερα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Οι «νερατζούρι» του Διαβολιτσίου ήταν το φαβορί του τελικού επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Μεθώνης, που συμμετείχε για τρίτη φορά σε τελικό (οι προηγούμενες ήταν τη σεζόν 1997 – 98, 1998 – 99), αν και πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση, δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει την ήττα.

Πρέπει δε να επισημάνουμε ότι ο εφετινός τελικός έγινε κεκλεισμένων των θυρών μετά τα μέτρα που πήρε το Υπουργείο Υγείας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΑΟ Διαβολιτσίου ήταν ο Βασίλης Αθανασόπουλος, που σημείωσε και τα δύο γκολ (10΄ και 44΄).

Για την ομάδα της Μεθώνης σκόραρε ο Παύλος Πεΐδης (62΄).

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου ήταν καλύτερος στο α΄ ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί 2-0, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για την τελική επικράτησή του.

Στο β΄ ημίχρονο ο ΑΟ Μεθώνης πίεσε και κατάφερε να μειώσει σε 2-1.

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου όμως κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το φινάλε.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

10΄ ο Αντόνιο Εμέκα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Στέλιου Ηλιόπουλου, που προσπάθησε να κοντράρει, ο διαιτητής όμως Μάριος Καρβούνης κοντά στη φάση έδωσε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Βασίλης Αθανασόπουλος ανοίγοντας το σκορ.

22΄ ο Φώτης Τομαράς ωραίο γύρισμα στον Κυριάκο Πουλάκο, που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Αντόνιο Εμέκα και πέρασε κόρνερ.

41΄ ο Λούκας Βιγιαφάνε δυνατό σουτ, άουτ.

44΄ ο Άγγελος Γεωργιόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Βασίλης Αθανασόπουλος απέφυγε το μαρκάρισμα του Παναγιώτη Παπανικολόπουλου και με προβολή διαμόρφωσε το 2-0.

47΄ ο Γιάννης Καλογερόπουλος άφησε ωραία στον Άγγελο Γεωργιόπουλο, που έκανε τη σέντρα, ο Βασίλης Αθανασόπουλος αφύλαχτος στο ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά, μόλις άουτ.

62΄ ο Παύλος Πεΐδης δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Γιάννη Σεντεμέντε και παρά την προσπάθεια του Δημήτρη Καλογερόπουλου, κατέληξε στα δίχτυα.

64΄ ο Φώτης Τομαράς δυνατό σουτ, άουτ.

77΄ ο Γιώργος Μουλιάτος, ωραίο γύρισμα, ο Λούκας Βιγιαφάνε, δυνατό σουτ, άουτ.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μάριου Καρβούνη, που είχε βοηθούς τους Χρήστο Γεωργαντά και Φώτη Κασκάνη.

Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Ηλίας Ρέκκας.

ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Αλέξης Μαντζούνης, Κώστας Δημόπουλος): Δ. Καλογερόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος, Φωτόπουλος (65΄ Σταματελόπουλος), Σεντεμέντες, Εμέκα, Κυριαζόπουλος, Γεωργιόπουλος (85΄ Χότζα), Γκελγκέργια, Αθανασόπουλος (91΄ Γραμματικόπουλος, Βιγιαφάνε (88΄ Πιτσιλής), Μουλιάτος.

ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ (Βασίλης Κοσυφολόγος): Μίντζηρας, Τρυφωνόπουλος (79΄ Παυλόγιαννης), Καγιαννάς, Παπανικολόπουλος, Κουτίβας, Σαμπάνι, Ηλιόπουλος, Πουλάκος, Πεΐδης, Σούλα, Τομαράς (90΄ Παπαδημητρίου).

 Παρατηρητές αγώνα ήταν οι Γιώργος Κατσαφάδος, Λεωνίδας Σπάλλας, Χρήστος Τάτσης.

Γιατρός αγώνα ήταν η Γεωργία Πράσινου.

  • Πριν την έναρξη του τελικού ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Άγγελος Γεωργιόπουλος, απηύθυνε  σύντομο χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους προέδρους των δύο ομάδων Γιάννη Κωνσταντάρα (ΑΟ Διαβολιτσίου) και Γιάννη Ρούσσο (ΑΟ Μεθώνης) για να χαιρετίσουν τη διαιτητική τετράδα και τους ποδοσφαιριστές των δύο φιναλίστ του Κυπέλλου.
  • Πριν τη σέντρα του τελικού, έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
  • Ο Α΄αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Άγγελος Γεωργιόπουλος διάβασε τις συνθέσεις των δύο ομάδων του μεγάλου τελικού.
  • Ο αγώνας ξεκίνησε με 4 λεπτά καθυστέρηση, καθώς οι φίλαθλοι του ΑΟ Μεθώνης που βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο του ΑΟΜ και είχαν τοποθετήσει στην περίφραξη ένα μεγάλο πανό, έριξαν πολλά βεγγαλικά με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.
  • Στην κερκίδα βρέθηκαν περίπου 25 άτομα από κάθε ομάδα και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΜ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού, έγιναν οι απονομές στον Κυπελλούχο Μεσσηνίας ΑΟ Διαβολιτσίου, στον φιναλίστ ΑΟ Μεθώνης και στη διαιτητική τετράδα.

Το Κύπελλο στον θριαμβευτή ΑΟ Διαβολιτσίου απένειμε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, ενώ τα μετάλλια στο τεχνικό τιμ και στους ποδοσφαιριστές ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ και αντιπρόεδρος του ΑΟ Διαβολιτσίου Λεωνίδας Οικονομίδης.

Το Κύπελλο στον φιναλίστ ΑΟ Μεθώνης απένειμε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ενώ τα μετάλλια στο τεχνικό τιμ και στους ποδοσφαιριστές ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάββας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και τεχνικό διευθυντής της ΕΠΣΜ Άγγελος Σκαφιδάς.

Τα μετάλλια στη διαιτητική τετράδα του τελικού έδωσαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Γιώργος Μπλάνας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ: «ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ»

Μετά το τέλος του τελικού, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, ικανοποιημένος από την διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα που αποτέλεσε γιορτή του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, μας δήλωσε τα εξής: «Έγινε ένας ωραίος τελικός, αλλά χωρίς την παρουσία φιλάθλων λόγω των μέτρων που πήρε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας. Συγχαρητήρια τόσο στον Κυπελλούχο Μεσσηνίας, ΑΟ Διαβολιτσίου, όσο και στον φιναλίστ ΑΟ Μεθώνης που είχε καλή παρουσία.

Όσον αφορά τώρα στα τοπικά πρωταθλήματα, όπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί, για το επόμενο 20ήμερο λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Όπως πέρυσι, έτσι και εφέτος μετά τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Ο προπονητής του Κυπελλούχου Μεσσηνίας ΑΟ Διαβολιτσίου, Αλέξης Μαντζούνης, ανέφερε τα εξής: «Κατ’ αρχήν έχω να πω ότι τον προπονητή του ΑΟ Μεθώνης, Βασίλη Κοσυφολόγο, δεν τον γνώριζα, αλλά αυτό που πρέπει να καταθέσω είναι πως πρόκειται για ένα σοβαρό παιδί και η δουλειά του μιλά από μόνη της. Του αξίζουν χίλια μπράβο!.

Όσον αφορά τώρα στον τελικό, έχω να τονίσω πως το ματς φάνηκε να είναι εύκολο για μας. Καταφέραμε να προηγηθούμε με 2-0, ένα σκορ που όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη είναι πονηρό. Όταν προηγείσαι με 2-0 μπορεί πολύ εύκολα να ισοφαριστείς σε 2-2 αλλά και να γίνει πλήρης ανατροπή. Στο ξεκίνημα του Β΄ ημιχρόνου χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασόπουλο. Στη συνέχεια η ομάδα της Μεθώνης μείωσε σε 2-1 και μας έβαλε δύσκολα. Τελικά πήραμε τη νίκη και κατακτήσαμε για πρώτη φορά το Κύπελλο Μεσσηνίας. Συγχαρητήρια στον ΑΟ Μεθώνης που έκανε μια υπέρβαση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κατακτώ για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κύπελλο, καθώς πέρυσι αναδείχθηκα κυπελλούχος Λακωνίας με την ΑΕ Πελλάνας Καστορείου. Εφέτος κατέκτησα το Κύπελλο στην πατρίδα μου και είμαι διπλά περήφανος».

Ο τεχνικός του φιναλίστ ΑΟ Μεθώνης, Βασίλης Κοσυφολόγος, σημείωσε: «Συγχαρητήρια στον ΑΟ Διαβολιτσίου για την κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Εύχομαι δε στην ομάδα του Διαβολιτσίου να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Σχετικά με τον τελικό, έχω να πω πως είχε παλμό. Εμείς ακολουθήσαμε το πλάνο μας και καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Όπως είπα και στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό είμαι υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου που έχουν πετύχει πολλά την εφετινή αγωνιστική περίοδο. Στο ματς δεχθήκαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Στο β΄ ημίχρονο ήμασταν πιο επιθετικοί, καταφέραμε να μειώσουμε σε 2-1 και βάλαμε δύσκολα στον ΑΟ Διαβολιτσίου. Τελικά γνωρίσαμε την ήττα αλλά αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήματά μου».

Ο μεσοαμυντικός του ΑΟ Διαβολιτσίου Δημήτρης Πιτσιλής, είπε τα εξής: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΟ Μεθώνης, που κατάφερε να είναι ανταγωνιστική μέχρι το τέλος. Η ομάδα μας πέτυχε τον πρώτο στόχο της που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Θα επικεντρωθούμε πλέον στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και θα τα δώσουμε όλα ώστε να εξασφαλίσουμε την παραμονή».

Ο μεσοαμυντικός του ΑΟ Μεθώνης, Φώτης Τομαράς, τόνισε: «Ένα μεγάλο μπράβο στον ΑΟ Διαβολιτσίου για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που είναι ο 12ος παίκτης για τη συμπαράστασή τους. Η ομάδα μας προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά δεν τα κατάφερε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, ώστε να καταλάβουμε μια καλή θέση».

OI ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΩΣ  2020

Οι τελικοί του Κυπέλλου Μεσσηνίας από το 1985 έως το 2020 είναι οι εξής:

1984-85: Πάμισος Μεσσήνης – Μεσσηνιακός           1-0 (διεκόπη)

1985-86:          Μεσσηνιακός – Ομόνοια        6-1

1986-87:          Μεσσηνιακός – Απόλλων Καλαμάτας           2-0

1987-88:          Πάμισος Μεσ. – ΑΟ Κυπαρισσίας (πεν.)       2-0

1988-89:          ΑΟ Μεσσήνης – Δόξα Καλαμάτας     1-0

1989-90:          Μιλτιάδης Πύργου Τρ. – Εράνη Φιλιατρών   2-1

1990-91:          Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Μεσσήνης        1-0

1991-92:          Απόλλων Καλαμάτας  – Εράνη Φιλιατρών     2-1

1992-93:          ΑΟ Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών    2-1

1993-94:          ΑΕ Μεσσήνης Πάμισος – Πανιώνιος             (παρ.) 3-1

1994-95:          Εράνη Φιλιατρών – Ομόνοια 3-0

1995-96:          Πάμισος Μεσσήνης – Τέλος Άγρας Γαργαλ.             5-0

1996-97:          Τέλος  Άγρας Γαργ. – Απόλλων Καλ.            (πεν.) 7-6

1997-98:          Τέλος Άγρας Γαργ. – ΑΟ Μεθώνης   1-0

1998-99:          Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Μεθώνης           2-0

1999-2000: Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Σπερχογείας   4-2

2000-2001: Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός           3-2

2001-02:          Εράνη Φιλιατρών – Πάμισος Μεσσήνης        2-0

2002-03:          Εράνη Φιλιατρών – Πάμισος Μεσ.    (πεν.) 3-2

2003-04:          Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Σπερχογείας             1-0

2004-05:          Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.-Απόλλων Πετ. (πεν.) 5-4

2005-06:          Αστέρας Αρφ. – Παπαφλέσσας Χώρας          6-0

2006-07:          Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.– Πάμισος Μεσ.      4-0

2007-08:          Απόλλων Πεταλ. – Τέλος Άγρας Γαργ.          1-0

2008-09:          Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός      1-0

2009-10:          Εράνη Φιλιατρών – Τσικλητήρας Πύλου       4-1

2010-11:          Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Σπερχογείας         2-0

2011-12:          Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Κυπαρισσίας            (πεν.) 5-4

2012-13:          Μεσσηνιακός – Απόλλων Καλαμάτας           2-0

2013-14:          ΑΟ Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών            (πεν.) 6-4

2014-15:          Απόλλων Καλ.-Τσικλητήρας Π.         0-0 (πεν. 2-4)

2015-16: Τσικλητήρας Πύλου – Πανθουριακός         1-0

2016-17: Αναγέννηση Παραλίας-ΠΣ «Η Καλαμάτα»            (παρ.) 0-1

2017-18: Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πάμισος Μεσσήνης (παρ.) 2-1

2018 -19: Π.Σ. Η Καλαμάτα – Απόλλων Καλαμάτας 5-1

2019-20: ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Μεθώνης 2-1