Νέα τηλεφωνική απάτη από το… εξωτερικό!

Νέα τηλεφωνική απάτη από το… εξωτερικό!

Νέους τρόπους συνεχώς σκαρφίζονται οι επιτήδειοι, προκειμένου να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες, με στόχο να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν γίνει πολλές αναφορές, αλλά και καταγγελίες από πολίτες, που, όπως αναφέρουν, δέχονται τηλεφωνήματα από αριθμούς που φαίνεται ότι είναι από το εξωτερικό.

Κάποιες μάλιστα από τις αναφορές έχουν δημοσιευθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως συγκεκριμένα έχει αναφέρει μια κοπέλα, δέχτηκε κλήση από έναν αριθμό που φαινόταν ότι είναι από τη Γερμανία. Όταν το σήκωσε σε άπταιστα αγγλικά κάποιος της είπε ότι την καλούν από την Microsoft, καθώς ο υπολογιστής της έχει σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να συνδεθούν με πρόγραμμα απομακρυσμένης βοήθειας δίνοντάς του πρόσβαση στον υπολογιστή της!

Ευτυχώς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και απέφυγε στην «παγίδα» του απατεώνα γλυτώνοντας τα χειρότερα. Αρκετά άτομα έχουν αναφέρει παρόμοιες κλήσεις από άλλες χώρες, όπως η Αγγλία.

Αυτό που τονίζουν οι αρμόδιες Αρχές είναι ότι απαιτείται επαγρύπνηση και προσοχή από τους πολίτες γιατί είναι πιθανό – εφόσον δώσουν πρόσβαση στον απατεώνα – να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Από να τους κλειδώσουν τα αρχεία και να τους ζητήσουν στη συνέχεια  χρήματα για να τα έχουν και πάλι στην κατοχή τους, μέχρι να τους κλέψουν κωδικούς.

Β.Β.