«Ξεχύθηκαν» στις τράπεζες οι Καλαματιανοί

«Ξεχύθηκαν» στις τράπεζες οι Καλαματιανοί

Το μέτρο απαγόρευσης τηρείται, αλλά όχι το πνεύμα του

Απίστευτες ουρές σχηματίστηκαν χθες το πρωί μέχρι και το μεσημέρι έξω από τράπεζες και μπροστά από μηχανήματα ΑΤΜ στο κέντρο της Καλαμάτας, χωρίς όμως να παραβιάζεται κάποιο μέτρο της απαγόρευσης. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι τηρήθηκε το νόημα της απαγόρευσης, που έχει ως στόχο την προστασία του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Χθες το πρωί, στο κέντρο της Καλαμάτας, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην κίνηση πολιτών, ενώ από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι όλοι είχαν φροντίσει να διαθέτουν, είτε γραπτώς είτε στο κινητό τους, τη σχετική βεβαίωση. Όλοι, δε, είχαν σπεύσει στις τράπεζες για μισθούς και συντάξεις.

Εκμεταλλεύονται το 13033
Δυστυχώς, η αυτοματοποίηση του συστήματος ακόμα και για πολλαπλά μηνύματα μέσα στο ίδιο 24ωρο στο 13033, έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους, που δε λένε να κατανοήσουν την ουσία του μέτρου και δικαιολογούν με διάφορους τρόπους τη συνεχή τους μετακίνηση. Έτσι είναι ταυτόχρονα και νόμιμοι και επικίνδυνοι. Ωστόσο, η Αστυνομία προειδοποιεί ότι θα γίνει ακόμα πιο αυστηρή στους ελέγχους της.

Πάντως, από τη Δευτέρα εφαρμογής του μέτρου της άσκοπης μετακίνησης και μέχρι χθες το μεσημέρι στη Μεσσηνία είχαν βεβαιωθεί 185 πρόστιμα των 150 ευρώ. Την Παρασκευή και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις. Το Σάββατο και μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής 22, την Κυριακή και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 32 και χθες μέχρι το μεσημέρι άλλες 14.

Σε επίπεδο Περιφέρειας, και στους πέντε νομούς, την Παρασκευή βεβαιώθηκαν 81, το Σάββατο 65 και την Κυριακή 96 παραβάσεις.

Κι ένας καταστηματάρχης
Στο μεταξύ, την Παρασκευή από την Αστυνομία συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία καταστημάτων. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 64χρονος για λειτουργία καταστήματος στην περιοχή της Καλαμάτας παραβιάζοντας την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Της Βίκυς Βετουλάκη