Οι κλέφτες άφησαν τα σπίτια και καλοβλέπουν τα κλειστά καταστήματα

Οι κλέφτες άφησαν τα σπίτια και καλοβλέπουν τα κλειστά καταστήματα

Δύο απόπειρες διάρρηξης καταστημάτων στη Μεσσήνη

Μηδενίσθηκαν τις τελευταίες ημέρες – τουλάχιστον όπως φαίνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας – τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια και αρχίζουν να παρουσιάζονται κρούσματα διαρρήξεων σε καταστήματα που πλέον έχουν κλείσει, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Για το λόγο αυτό, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με επιστολή του ζητά από τον Αστυνομικό Διευθυντή να ενταθούν οι περιπολίες.

Δύο απόπειρες
Τα πρώτα κρούσματα απόπειρας διάρρηξης σε κλειστές επιχειρήσεις, παρουσιάσθηκαν προχθές τη νύχτα στη Μεσσήνη, όμως η καταγραφή του δράστη από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, βοήθησε στη γρήγορη σύλληψή του.

Ειδικότερα, ένας 33χρονος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, αποπειράθηκε να διαρρήξει καφετέρια στην πλατεία Ιωάννου Αλευρά, στο κέντρο της Μεσσήνης, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα. Όμως, ευτυχώς, δεν τα κατάφερε και έφυγε χωρίς να μπορέσει να μπει μέσα.

Ωστόσο, δεν πτοήθηκε και την ίδια νύχτα, λίγη ώρα αργότερα από την πρώτη του προσπάθεια, αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μεσσήνη. Συγκεκριμένα, προσπάθησε να παραβιάσει την κεντρική πόρτα αναψυκτηρίου στην οδό Πολυτεχνείου, όμως και πάλι δεν τα κατάφερε και έφυγε άπραγος.

Και στις δύο όμως περιπτώσεις, είχε καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Το βράδυ της Τρίτης, ο 33χρονος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στη Μεσσήνη και συνελήφθη.

Έκκληση στον Αστυνομικό Διευθυντή
Η έξαρση του κορωνοϊού, οι περιορισμένες μετακινήσεις και το κλείσιμο των καταστημάτων δημιουργεί ένα νέο σκηνικό στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και αυτό το επισημαίνει με επιστολή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, Ηλία Αξιοτόπουλο.

Προκειμένου να μην εκμεταλλευτούν τις παρούσες συνθήκες κακοποιοί και επιτήδειοι, το Επιμελητήριο ζητά από τον Αστυνομικό Διευθυντή να ενταθούν οι περιπολίες και η αστυνόμευση καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως τις νυχτερινές ώρες, ειδικά σε περιοχές που υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις, όπως τα εμπορικά κέντρα των πόλεων, οι Βιομηχανικές Περιοχές και τα Βιοτεχνικά Πάρκα.

Της Βίκυς Βετουλάκη