Ο Ολυμπιονίκης Λούης Τσάτουμας άναψε το βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πλατεία της Μεσσήνης (φωτογραφίες)

Ο Ολυμπιονίκης Λούης Τσάτουμας άναψε το βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πλατεία της Μεσσήνης (φωτογραφίες)

Η Μεσσήνη ήταν ο 3ος «σταθμός» στο ιερό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μεσσηνία, που ξεκίνησε χθες το πρωί από την Αρχαία Ολυμπία. Στις 7:30 χθες το απόγευμα αφίχθη  ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, λαμπαδηδρόμος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ,  στη συμβολή των οδών Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου και Δημητρίου Κούτσικα στη Μεσσήνη. Αφού διέσχισε την οδό Δημ. Κούτσικα στο μέσο της διαδρομής άναψε τη δάδα του ο λαμπαδηδρόμος Λούης Τσάτουμας -Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος- ο οποίος και λίγα λεπτά αργότερα  άναψε τον βωμό στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Στην ολιγόλεπτη τελετή που ακολούθησε λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Μεσσήνης εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση αλλά και την ευγνωμοσύνη του, για το γεγονός ότι η πόλη της Μεσσήνης αποτέλεσε «Σταθμό» σ’ αυτό το ιερό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται στα σύνορα της, έχουμε την ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να αναδείξουμε αυτά που νιώθουμε περήφανοι ως Έλληνες.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν η εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής «Τόκυο 2020» Hiromi Kawamura καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης. Αμέσως μετά, ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος της Μεσσήνης Ηλίας Τσερπές -μεταμοσχευμένος μυελού των οστών, πρώην αθλητής- μετέφερε με τη δάδα του, την ολυμπιακή φλόγα προς την έξοδο της πόλης μέσω της οδού Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας το «ταξίδι» της για την Καλαμάτα.

Του Κώστα Γαζούλη

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας