Ο κ. Τσιόδρας έλυσε το γρίφο της Καρδιολογικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ο κ. Τσιόδρας έλυσε το γρίφο της Καρδιολογικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Κέντρο… διερχόμενων φημών το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πληροφορίες για δυο νέα κρούσματα κορωνοϊου, συνεχίζεται η …αλαλιά από τους υπευθύνους

Τη… μερική σιωπή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου για τα δύο τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην Καρδιολογική Μονάδα… έλυσε, χθες, στην καθημερινή ενημέρωση που παρέχει στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε στις ενημερωτικές του δηλώσεις, ακόμα κι όταν υπάρξουν κρούσματα σε μέλη του προσωπικού υγείας σε ζωτικής σημασίας μονάδες του νοσοκομείου, όπως η καρδιολογική μονάδα, η διοίκηση σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, δεν μπορεί να προχωρήσει σε κλείσιμο της μονάδας, όταν δεν υπάρχει και άλλη εναλλακτική λύση. Βεβαίως, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ,  μετά τη λήξη της εφημερίας, ο πάσχων ιατρός τίθεται σε καραντίνα επτά ημερών.  

Σε κάθε περίπτωση και σε ό,τι αφορά την Καρδιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, πέρα από τη μεγάλη ανησυχία και το φόβο που επικρατεί, το προσωπικό υγείας προχώρησε σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα παρουσιάζεται σε γιατρό. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα πάντα με πηγές από το χώρο του Νοσοκομείου, αφού ο διοικητής κ. Μπέζος αρνείται κάθε δήλωση, χθες το μεσημέρι, η Μονάδα Εμφραγμάτων εκκενώθηκε, με τη μεταφορά των ασθενών σε τμήμα της Καρδιολογικής, αφού επρόκειτο να μεταφερθεί ασθενής με κορωνοϊό.

Επίσης, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις δεν υπάρχουν γραπτές οδηγίες για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ, έχουν περάσεις δύο ημέρες και ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου ούτε καν σε απολύμανση του γραφείου των ιατρών της Καρδιολογικής Μονάδας.

Εκτός από τη σιωπή του διοικητή του Νοσοκομείου, θα περιμέναμε από τη Διοίκηση του Σωματείου των Ειδικευμένων Ιατρών κάποια ανακοίνωση, αλλά και από αυτή την πλευρά, έχει επιλεγεί η…σιγή. 

Επίσκεψη Νίκα

Πάντως, χθες το μεσημέρι, επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου .Παναγιώτης Νίκας συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλειο Διαμαντόπουλο και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Βαϊα Βαϊοπούλου.

Στη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας που αυτές τις δύσκολες στιγμές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στο μεγάλο αγώνα, υπηρετώντας το ύψιστο αγαθό της υγείας.

Στο πλαίσιο της στήριξης της Περιφερειακής Αρχής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε στο Διοικητή ότι τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια προχωρά στην προμήθεια και παραχώρηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μίας συσκευής μοριακού ελέγχου PCR, συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ περίπου, όπως επίσης ότι αποστέλλει, σήμερα κιόλας υγειονομικό υλικό (στολές, προστατευτικά γυαλιά κ.λπ.) για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Κλείνοντας, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου εξέφρασε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τις βαθιές τους ευχαριστίες για τις έμπρακτες και ουσιαστικές κινήσεις στήριξης προς το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μεσσηνίας.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη