Σε καλή κατάσταση η υγεία του γιατρού και της νοσηλεύτριας της Καρδιολογικής Κλινικής

Σε καλή κατάσταση η υγεία του γιατρού και της νοσηλεύτριας της Καρδιολογικής Κλινικής

Αρνητικά 29 ύποπτα κρούσματα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας 

Ευχάριστα ήταν τα χθεσινά νέα από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας μετά τις “καταιγιστικές” εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η αγωνία έλαβε τέλος καθώς όπως έγινε γνωστό 29 δείγματα ύποπτων κρουσμάτων που είχαν σταλεί προς εξέταση στα εργαστήρια που αποτελούν Εθνικά κέντρα αναφοράς, ήταν όλα αρνητικά.

Τα δείγματα αφορούσαν κυρίως γιατρούς του Νοσοκομείου, νοσηλευτές αλλά και ασθενείς της καρδιολογικής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής συνεχίζεται, με τους γιατρούς να παίρνουν αυστηρά μέτρα προφύλαξης κάτω από τις οδηγίες που έκανε γνωστές άλλωστε και στην τοποθέτηση του, την Τετάρτη το απόγευμα ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόρδας. 

Την ίδια ώρα καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού εξαπλώνεται, ευτυχώς μέχρι στιγμής με ελεγχόμενους ρυθμούς στη χώρα μας, το Νοσοκομείο της Καλαμάτας συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βοηθήσει αν η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες γίνει πιο κρίσιμη. 

Σε καλή κατάσταση η υγεία του γιατρού και της νοσηλεύτριας της “Καρδιολογικής Κλινικής”
Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας των δυο νοσούντων από τον κορωνοϊό, του γιατρού και της νοσηλεύτριας της καρδιολογικής εξελίσσεται ομαλά. Σύμφωνα με πληροφορίες από συναδέλφους τους είναι σε καλή κατάσταση σε “καραντίνα” στο σπίτι τους ακολουθώντας τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει “ανατροπή” στο πως νόσησε ο γιατρός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η νοσηλεύτρια της κλινικής φαίνεται να εμφάνισε συμπτώματα πριν εμφανίσει ο γιατρός και πριν ο ίδιος βρεθεί σε διακομιδή στην Αθήνα.

Η “ιχνηλάτηση” των ασθενών γίνεται από ειδική υπηρεσία κάτω από τις αυστηρές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ
Παίρνοντας κάθε μέτρο προστασίας, συνεχίζεται και η ετοιμότητα του ΕΚΑΒ. Το μεσημέρι της Τετάρτης διακομίστηκε ασθενής από την οικία του στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, γυναίκα ασθενής ύποπτη στον ιό με τους “Εκαβίτες” να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας και τις ειδικές στολές. 

Οι πολίτες να μην αποθαρρύνονται και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας
Κλείνοντας, οι γιατροί καθώς και όλοι οι ειδικοί, επαναλαμβάνουν σ’ όλους τους τόνους ότι αυτές οι ημέρες και οι εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες για να μην ζήσουμε στη χώρα μας σκηνές ανάλογες με την Ιταλία. Το αν αυτό θα συμβεί εξαρτάται απ’ όλους εμάς που πρέπει “Μένοντας στο Σπίτι” να βοηθήσουμε ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός με τους ρυθμούς που συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τηρώντας “ευλαβικά” όλα τα μέτρα των ειδικών. 

Του Κώστα Γαζούλη